'25 Aralık darbeye teşebbüs' davası Kasım'a ertelendi

FETÖ/PDY'nin takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 69 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2017 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'25 Aralık darbeye teşebbüs' davası Kasım'a ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısında yapılan binadaki duruşmaya, davanın 7 tutuklu sanığı ile başka suçtan 4 tutuklu sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada, davanın katılanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ı avukat Ömer Faruk Karagüzel temsil etti.

Pazartesi başlayan ve bugün de devam eden duruşmada, mahkemeye gelen evraklar okundu.

Evraklara ve taleplere ilişkin sanıklara söz verildi.

Sırasıyla söz alan tutuklu sanıklar, haklarındaki olumsuz beyanları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, İbrahim Şener, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habib Kunt, Mehmet Fatih Yiğit, Hüseyin Tokgöz ve Ercan Taş'ın, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren delilleri dikkate alarak sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ile Sinan Dursun'un gıyabında tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 20, 22 ve 23 Kasım'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber