Teröristbaşından küstah tehdit

Darbe girişiminin birinci yıldönümünde ABD radyo kanalı NPR ve İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan teröristbaşı Fetullah Gülen, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan tehditler savurdu

Haber Giriş : 13 Temmuz 2017 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristbaşından küstah tehdit

Paralel İhanet Çetesi'nin elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde ABD radyo kanalı NPR'den Robert Siegel'e verdiği röportajda küstah tehditler savurdu. Gülen tehdidinde doğrudan Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Teröristbaşı Gülen, "Erdoğan beni bitirebilirse hareketteki herkesin çözülebileceğini düşünüyor ama bu hareket Tanrı'ya bağlı bir sevgi ve özveri hareketidir. Bizden sonra da insanlar harika işlerini yapmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Gülen'in sözleri cezaevindeki FETÖ sanıklarına mesaj niteliği taşıyordu.

AĞIR İTHAMDA BULUNDU

Röportajda teröristbaşı Gülen'e Türkiye'de idamın geri getirilmesi yönündeki talepler de soruldu. Gülen bu soru karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin itham ve hakaretlerini sürdürdü. Gülen, "Son yıllarımı yaşıyorum. Beni asmak için ölüm cezasını geri getirmeye karar vermiş olsalar bile son arzun nedir diye sorduklarında, bu acıya sebep olan ve binlerce masum insana baskı yapan kişiyi söyleyebilirim, yüzüne tükürmek istiyorum" dedi. Röportajı yapan Robert Siegel, teröristbaşı Gülen'e "Erdoğan mı?" diye sordu. Gülen ise "Başkası değil, baskıyı yapan o" yanıtını verdi.

MUHALEFETE ÖVGÜ

Türkiye'deki muhalefeti öven Fetullah Gülen, Erdoğan'ı devirme çabasının barışçıl protestolarla ve seçimlerle olması gerektiğini, demokratik olmayan araçlarla gerçekleştirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

GÜL VE DAVUTOĞLU ZİYARETİ

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen röportajında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ismini kendisini ziyaret edenler arasında ilk kez verdi.

TRUMP İADE ETMEZ

İngiliz haber ajansı Reuters'la da özel söyleşi yapan Gülen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifa etmesinin ardından kendisinin iade edilmesine izin vermeyeceğini umduğunu söyledi.

GÜL'DEN YANIT GELDİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Gülen'in ziyaret iddiasına hemen yanıt geldi. Yanıtta, "Düşünce, din ve siyaset anlayışım açısından hayatımın hiçbir döneminde yakınlık duymadığım bu örgüt lideri ile; Başbakanlığım, Dışişleri Bakanlığım ve Cumhurbaşkanlığı görevlerim süresinde kesinlikle bir görüşmem olmamıştır" denildi.

HASTA GÖRÜNÜYORDU

Reuters, Gülen'in söyleşi sırasında 'solgun' göründüğü bilgisini paylaştı. Haberde, "Gülen söyleşide hasta görünüyordu, ayaklarını sürüyerek yürüyor ve doktorunu yakınında tutuyordu" yorumu yapıldı.

Kaynak: Reuters

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber