Kuş gribi salgınına hazırlıklı olmalıyız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Griple Mücadele Programı Koordinatörü Dr. Keiji Fukuda, herkesin olası bir kuş gribi salgınının 1-2 yıl içerisinde olup olmayacağını merak ettiğini belirterek, ''Ne zaman olacağını bilemeyiz. Yapacağımız tek şey, hazırlıklı olmak'' dedi.

Kuş gribi insan vakalarının klinik yönleriyle ilgili 2. WHO Danışma Toplantısı, Antalya'nın Belek beldesinde başladı. Dünya Sağlık Örgütü Griple Mücadele Programı Koordinatörü Dr. Fukuda, yaptığı açıklamada, kuş gribine dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade ederek, hükümetlerin, olası salgına karşı bir eylem planı hazırlamaları gerektiğini kaydetti. Dr. Fukuda, hastalığın bugüne kadar 260 kişide görüldüğünü ve bunların yarıdan fazlasının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kuş gribinin bir hayvan hastalığı olduğunu, ancak hasta hayvanlarla temas eden insanlara bulaştığını belirten Dr. Fukuda, ''Hastalığın kolayca insanlar arasında bulaşmasından korkuyoruz. Virüs böyle bir değişikliğe gitmedi ama bu değişikliğe gitmeyeceğinden emin değiliz'' diye konuştu.

Türkiye'nin kuş gribinde önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Koordinatör Dr. Fukuda, şöyle dedi:

''Bu hastalık Türkiye'de görüldüğü zaman yeni şeyler öğrendik. Kırsal alanda ve kış şartlarının daha zor olduğu yerlerde görülüyor. Türkiye'deki en büyük risk

faktörü insanların kümeslere çok yakın yaşamasıydı. Türk hükümeti gerekli önlemleri aldı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber