Bakanlar Kurulunda 17 yeni üniversite görüşüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2007 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında 17 ilde 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin çalışmanın ele alındığını belirterek, çalışmaların tamamlanmasının ardından bu konudaki kanun tasarısının TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, dün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Gelibolu Yarımadası'nda yapılan çalışmalar ile ilgili derlendirmede bulunduklarını söyledi.

Çalışmalarda önemli mesafeler alındığını, şehitlere layık kapsamlı bir proje gerçekleştirildiğini anlatan Bakan Çiçek, ilgili bakanların çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ve gelecek yıla yetiştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında, 2010 yılının İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olmasına ilişkin değerlendirme yapıldığını belirten Çiçek, bu projenin hem İstanbul hem de Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Projenin kapsamlı olduğu için mutlak suretle yasal bir dayanağının olması gerektiğini anlatan Bakan Çiçek, şöyle konuştu:

?Bir çok harcamalar yapılacak. bir çok ihale yapılacak. onun için bir yasal düzenleme icap etmektedir. Acaba her defasında bu tür uluslararası projeler için yasa mı çıkaralım yoksa bir çerçeve yasa mı çıkaralım ve Bakanlar Kuruluna yetki mi verelim diye üzerinde değerlendirme yaptık.

Hepimizin kanaati, bir çerçeve yasanın çıkarılmasının daha uygun olacağıdır. Dolayısıyla böyle bir yasa çıkarılmış olacak.?

17 İLE YENİ ÜNİVERSİTE

Bakan Çiçek, Milli Eğitim Bakanı'nın 17 ilde 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yürütülen çalışmaya ilişkin Kurul'a bilgi verdiğini söyledi.

Bakanlığın, kendi yönünden yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak Başbakanlık'a gönderdiğini anlatan Bakan Çiçek, şöyle devam etti:

?Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da üniversite kurulmasıyla ilgili çalışmaların geldiği noktayı Bakanlar Kurulu değerlendirmiştir. Başbakanlık da kendi yönünden işlemleri tamamladıktan sonra tasarıyı TBMM'ye sevk etmiş olacağız. Böylece 17 ilimiz daha üniversiteye kavuşacaktır.?

İç ve dış gelişmelerin de Kurul'da değerlendirildiğini anlatan Bakan Çiçek, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Ali Babacan'ın çalışmaları hakkında bilgi aktardığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber