Hangisi doğru

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON Kızılay Kan Bankası'na kan bağışında bulunan 32 yaşındaki Yasemin Usta, bağıştan 3 hafta sonra Kızılay'dan gelen Hepatit- C hastası olduğunu belirtir raporu alınca şoke oldu. Hemen Trabzon Numune Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde testler yaptıran Usta'ya, Hepatit C hastası olmadığı bildirildi. Evli ve 2 çocuk annesi Usta, Kızılay Kan Bankası hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Kızılay yetkilileri raporun doğru olduğunu savundu.

Trabzon'da oturan ev kadını Yasemin Usta, 22 Şubat 2007 tarihinde Kızılay Kan Bankası'na giderek kan bağışında bulundu. Yasemin Usta'ya, 14 Mart'ta Kızılay'dan bir mektup geldi. Mektupta, Usta'ya verdiği kanda yapılan analizde Hepatit- C virüsü taşıdığının belirlendiği ve biran önce tedavi olması gerektiği bildirildi. Şoke olan Yasemin Usta tekrar Kızılay'a giderek kan tahlili için örnek verdi. İkinci rapor sonucuna göre Usta'ya Hepatit C olduğu söylendi. Yasemin Usta, bu kez Trabzon Numune Araştırma ve Eğitim Hastanesi ile özel bir tahlil merkezinde iki ayrı kan testi daha yaptırdı. Ancak hem hastanede hem de tahlil laboratuvarında yapılan testlerde, Usta'nın kanında Hepatit C belirtisi bulunamadı.

Zor günler geçiren ve ne yapacağını şaşıran Yasemin Usta, ?Kızılay'dan gelen yazıyı okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü'' dedi. İntiharı bile düşündüğünü söyleyen Usta, şöyle konuştu:

?Hemen Kızılay'a gidip bir kez daha test yaptırdım. Bu testte de Hepatit C çıktı. Bunun üzerine yakınlarımın da ısrarıyla Trabzon Numune Hastanesi'ne gittik ve kan testi yaptırdık. Yaptırdığım teste hastalık belirtisi bulanamadı. Ama içimin rahat etmesi için bir kez de özel bir tahlil laboratuvarında da test yaptırdık. Bunda da temiz çıktım. Kızılay'ı arayıp, nasıl böyle bir yanlış yaptıklarını sordum. Bana kusurlu olmadıklarını söylediler. Testlerin raporunu istedim ama vermediler. Hakkımı hukuk yoluyla aramak için savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bana yaşattıkları korkuyu bilmeleri gerekiyor.''

KIZILAY: YANLIŞIMIZ YOK

Bu arada, adının açıklanmasını istemeyen bir Kızılay yetkilisi, kendi raporlarının doğru olduğunu savunarak, ?Biz iddia ediyoruz ki raporumuz doğrudur. O hanımın kanında Hepatit C mikrobu saptanmıştır. Biz uluslararası boyutta çalışıyoruz. Raporlarımızda şimdiye kadar hiç sapma olmadı. Kan örneği Hıfzıssıhha'ya gönderilecek ve oradan gelecek rapor doğrultusunda kesin sonuç ortaya çıkacak. Zaten olay hukuk boyutuna da taşınmış'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber