Sağlık-İş'ten "kefen soyuculuğu" ithamı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, İşsizlik Fonu'ndan işverene SSK prim desteği sağlanması önerisini 'kefen soyuculuğu' olarak niteledi.

Sağlık-İş Başkanı Başoğlu, yazılı açıklamasında, isim vermeden Hisarcıklıoğlu'nun önerisine değinerek, İşsizlik Sigortası Fonu'nda toplanan paraların işini kaybedenlere verilmesi gerektiğini belirtti. Başoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"İşsizlik Sigortası Fonu'nda biriken parayı amacı dışında kullanma istekleri işveren kesiminin hedefi haline gelmiştir. Bu fonda toplanan paraların, işini kaybedenlere verilmesi gereken bir para olduğunu işveren kesimi kabul etmelidir. İşsizler için toplanan parayı kendi amaçları için kullanma isteği kefen soyuculuktan başka bir anlam taşımamaktadır. Hükümetin zaten gereği kadar destek verdiği özel sektör buna rağmen işsizliğin önlemesinde ciddi bir başarı gösterememiş, gelir dağılımının düzeltilmesinde adalet sağlanamamıştır. Büyük sermaye elindeki şirketleri yabancılara satarak bir yandan onları zengin etmekte, diğer yandan da devlet desteğine rağmen yatırımları sınırlı tutarak işsizliğin artmasını körüklemektedir. Özel sektör önce ülkenin ve milletin çıkarlarını düşündüğünü kanıtlamalı ve toplumu buna inandırmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber