Belediye, 'Ağaçlara zarar verdi' diye, büfesini yıktı, Erdoğan'a telefon açarak yardım istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR -İHA 20.03.2007 TSI 16:30

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde belediye tarafından büfesi yıkılan esnaf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak yardım istediğini ve Başbakan'ın konunun takipçisi olduğunu söylediğini iddia etti.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda Muharrem Şen'e ait Şen Kardeşler isimli büfe, çevredeki ağaçlara zarar verdiği gerekçesiyle Çanakkale Kültür ve Tabiat Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yıkım sırasında belediye görevlileriyle tartışan Muharrem Şen, yıkımın hukuka aykırı olduğunu savunarak duruma itiraz etti. Avukatıyla birlikte Bandırma Emniyet Müdürlüğü'ne giden Muharrem Şen, belediye görevlileri hakkında 'Mala zarar verme, mesken masuniyetini ihlal ve görebi kötüye kullanmak' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Büfesinin önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Şen, Bandırma Belediyesi'nin daha önce 2 defa büfenin tahliyesi yönünde karar aldığını ancak mahkemeye açtığı davaları kendisinin kazanarak, mahkemenin yıkım ve tahliye kararının iptaline karar verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü yıkım konusunda duyumlar almasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak durumu anlattığını ve yardım istediğini öne süren Şen, "Sayın Başbakan'ı telefonla aradım ve beni yarım saat dinledi. Hukuk devletinde, mahkemeleri kazandıysam böyle hukuk dışı bir yıkımın olamayacağını ve gerekli araştırmayı yapacağını söyledi. Sayın Başbakanımız gerekli yerlere talimat vererek konuyu araştıracaklarını söyledi. Ben çok memnun oldum, duyarlılığından dolayı sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben hakkımı aramasını bilen insanım. Benim belediyeye bir lira borcum yoktur. Bu yıkım yasalara aykırı ve yargı kararı olmadan yapılan bir işlem. Avukatlarımla birlikte hukuk çerçevesinde hakkımı arayacağım" dedi.

Yapılan itirazlara rağmen, Cumhuriyet Meydanı'ndaki büfe, polisin geniş güvenlik önlemleri altında belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Büfeye ait malzemelerde belediye araçlarıyla depolara taşındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber