Bonozedeye ödeme için tasarı tamam

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Mart 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmar Bankası'ndan bono alan 22 bin 92 kişiye ödeme yapılması için hazırlanan yasa tasarısı tamamlandı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, düzenlemenin önümüzdeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısından önce Başbakanlığa sevk edileceğini açıkladı

Şener, Hazine, SPK, TMSF ve BDDK arasında yapılan karşılıklı bilgi alışverişi ile taslağın son aşamasına getirildiğini belirterek, ?Bu taslağı önümüzdeki Bakanlar Kurulu'ndan önce, Başbakanlığa intikal ettirebileceğimizi düşünüyoruz? dedi. Danıştay 13. Daire'nin, tazminat ödemeye mahkum ettiği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun itirazlarını reddetmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Şener ilgili kuruluşlarla bir çalışma grubu oluşturmuştu. Grubun hazırladığı düzenleme yasalaştığında 22 bin 92 bonozedeye faiziyle birlikte 2 milyar YTL'yi aşan bir ödeme yapılması bekleniyor.

Abdüllatif Şener, daha önce ertelenen Sosyal Güvenlik Reformu'nun 1 Temmuz'da yürürlüğe girip girmeyeceği konusunda, ?Bununla ilgili net bir tarih vermemiz, bu aşamada imkan dahilinde değil? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber