Hakimler ve savcılardan Bakan Çiçek'e eleştiri

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 22 Mart 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek arasında, Yargıtay ve Danıştay üye seçimleri konusundaki görüş ayrılığı, Kurul'un dünkü toplantısında iyice su yüzüne çıktı. HSYK, Bakan Çiçek'i yargıya müdahale ile suçlarken, toplantıya mazeretsiz katılmayan Müsteşar Fahri Kasırga için de tutanak tutup yasal işlem başlatacağını açıkladı.

HSYK, Yargıtay'daki 23, Danıştay'daki 6 üyelik için dün yapacağı toplantıyı salt çoğunluğu sağlayamadığı için yapamadı. Basın toplantısı düzenleyen kurul üyeleri, toplantıya mazeret bildirmeden katılmadığı gibi vekilini de göndermeyen Müsteşar Fahri Kasırga ile ilgili tutanak tuttuklarını ve yasal işlem başlatacaklarını bildirdi.

Kurul adına açıklama yapan Başkanvekili Mahmut Acar, ?Sayın Müsteşar'ın Anayasal görevidir Kurul toplantılarına katılmak, toplantıya katılmak bize göre hak olmayıp, Anayasal bir görevdir diye düşünüyoruz? dedi. Bir gazetecinin, Müsteşar hakkında yasa işlem başlatacaklarının ifade edildiği bunun görevi ihmalden dava anlamına mı geldiği yönündeki sorusuna Acar, ?Bakacağız, bu Kurul'un da çalışması lazım? demekle yetindi. Danıştay ve Yargıtay'daki boş üyelikler için yaklaşık 10 aydır seçim yapılamıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber