Hasta Sevk Kağıdı Olmaksızın Hastaneye Gitmeyi Sağlamak Çok Zor mu?

Sağlık alanında önemli reformlar yapıldı... SSK'lı hastaların Devlet hastanelerinden yararlanması, sevklerde hastane isminin kaldırılması, bakmakla yükümlü olunan aile fertleri için kurum tabibinin yanında ilk derece sağlık kuruluşlarından da sevk alınabilmesi, bunlardan bir kaçıdır. Ancak, en az bunlar kadar önemli olan ve kamu kurumlarında formaliteden öteye geçmeyen hasta sevk kağıdı düzenlenmesi işlemi bir türlü kaldırılmamıştır. En azından, memurun bakmakla yükümlü olunan aile fertlerinin, sağlık karnesi ile direkt olarak sağlık ocağına veya hastaneye gitmesinin imkanı sağlanmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 Haziran 2006 tarihinde yayımladığımız haberde "'Sevk Kağıdı' İçin Anadolu'dan Avrupa'ya Gidilmeli mi?" başlığını kullanmış ve sevk işleminin memur için ne derece eziyetli olduğunu açıklamıştık.

Bu haber yayımladığımız ilk haber değildir... 2004 yılından bu yana her yıl bu konuda bir haber yayımlamamış olmamıza rağmen sorun çözülmemiştir.

İşte daha önce yayımladığımız haberler

- Memurun Aile Fertleri İçin Kurum Tabibinden Hastalık Sevki Alması Zorunluluğuna Son Verilmelidir 24.02.2004
- Devletin Kurumları Duyarlı Olmayınca... 24.04.2005
- Daire Başkanı'nın İsyanı: Memurun Muhatabı Yok 21.06.2005
- Bu Sorunu, Tek Başına Sağlık Bakanlığı Çözemez 07.09.2005
- Memura Neden Çile Çektiriliyor? 10.04.2006

Sorun ve çözümü

Yaşanan sorun oldukça rahatsız edici bir sorundur. Tüm memurlar bu sorunu her zaman yaşamaktadır. Önceki haberlerimizin detaylarında yer aldığı üzere sevk kağıdı hazırlanması hem sadece formalitedir hem de iş kaybına neden olmaktadır. Sorunun Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakanlık tarafından çözülmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber