Unakıtan: Fiş alın ama biriktirmeyin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Vatandaşlarımız fiş almaya devam etsinler ama biriktirme mecburiyeti yok" dedi.

Unakıtan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği 'fiş toplamamayı' da öngören Gelir Vergisi Kanununda yeni bir düzenleme öngören yasanın TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi önce gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Unakıtan, bütçe açığında önceki yıllara göre artışın yüksek olduğu ve bununla ilgili bir önlem alınıp alınmayacağına ilişkin soruya, bu tür iniş çıkışların olabileceği, bunların mevsimsel olduğunu belirterek karşılık verdi.

"Endişe edecek bir şey yok" diyen Bakan Unakıtan, önemli olanın sene sonu hesaplarının tutup tutmayacağı olduğunu belirterek, bundan da bir sapma görmediklerinin altını çizdi. Bakanı Unakıtan, yaptıkları bütün harcamaların bütçe şartları içinde gerçekleştiğini belirterek, "Sene sonu hedefleri rahatlıkla tutturacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Unakıtan, halkın fiş biriktirip biriktirmeyeceğine ilişkin bir soruya ise "Vatandaşlar fiş almaya devam etsinler ama biriktirme mecburiyeti yok" karşılığını verdi.

Bakan Unakıtan, sağlık harcamaları ile ilgili bir soruyu cevaplarken, bütçe disiplini içinde gerekli tedbirleri aldıklarını kaydederek, gelişmelere göre blokajların kaldırılması gerekirse kaldırabileceklerini, bunu IMF ile konuştukları için yapıp yapmak gibi bir durumları olmadığını da belirtti. Bakan Unakıtan sağlık harcamaları konusunda bu sene bütçe içinde kalınacağını ifade ederken, ancak bunların kontrollerinin aylık yapılacağını ve bunu Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın birlikte gerçekleştireceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber