Yıldızlar Koleji, Türkiye'yi temsil edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Liselerarası Erkekler Basketbol Şampiyonu Yıldızlar Koleji, Fransa'da düzenlenecek Liselerarası Dünya Basketbol Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek

Yıldızlar, 8-15 Nisan tarihleri arasında Fransa'nın Pau şehrinde ülkemizi temsil edeceği Liselerarası Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan madalya ile dönmeyi hedefliyor. Yıldızlar Koleji Basketbol Takımı, Dünya Şampiyonası'nda İngiltere ve Danimarka ile aynı grupta mücadele edecek.

Yıldızlar Koleji, yaklaşık 500 lisenin katıldığı Türkiye Liselerarası Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda güçlü rakiplerini geride bırakmış, yarı finalde Doğa Kolejini, final maçında ise Bursa TED'i uzatmalar sonunda 92-87 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Kadrosunda, Efes Pilsen, Darüşşafaka, Alpella, Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük takımların altyapılarında forma giyen oyuncular bulunan Yıldızlar Koleji Basketbol Takımı'nın Antrenörlüğünü Sertan Çakırer, Yardımcı Antrenörlüğünü ise Aycan Şarlı yapıyor.

Yıldızlar Koleji, 2005-2006 öğretim yılında başladığı basketbol erkekler alt yapı hazırlıkları ile geçen yıl, ilköğretim okulları arasında elde ettiği ?Türkiye İkinciliği? derecesi ile gelecek yıllara yönelik hedeflerinin ilk basamağını gerçekleştirmişti.

Basketbol takımı, üstlendiği sorumluluğun bilinci ile ay yıldızlı formayı en iyi biçimde taşıyarak, ülkemize birincilik kazandırmak amacı ile çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber