Emekli askerlerin Köşk adayı

Haber Giriş : 23 Mart 2007 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köksal Toptan, Beşir Atalay, Vecdi Gönül, Mehmet Aydın..Bu dört adaydan birisi emekli askerlerin de destek verdiği partinin adayı olarak yarın açıklanacak. Peki bu adayı yarın hangi parti açıklayacak? Hangi kriterleri gözetecek? İşte ayrıntılar...

Açıklanacak ilk Köşk aday adayı

Uzun yıllar Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bünyesinde faaliyet gösteren Toplumla İlişkiler Başkanlığı'nda (TİB) görev yapan ve AK Parti iktidarına muhalif, ?Ulusalcı? bir çizgiyi temsil eden Zekai Ökte'nin öncülüğünde kurulan Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi cumhurbaşkanı adayını yarın açıklayacak.

VECDİ GÖNÜL İSMİ ÖN PLANDA

Bu aday adayı, AK Parti'nin ilk anketinde adı geçen isimler arasından seçilecek. Bunlar bilindiği gibi Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül..Bu isimler arasından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ismi ağırlık kazanıyor..

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da ve Kırıkkale'de İl Başkanlıklarını açan Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıklayan ilk parti olacak.

MHHP Genel Başkanı Av.Kadir Kartal, 24 Mart 2007 Cumartesi günü Saat:10:00'da Partisinin İstanbul İl Merkezi'nde basın mensuplarıyla çalışma kahvaltısında buluşarak cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacak.

Pazar günü çıkacak gazetelerde ise MHHP'nin ilanı çıkacağı ve aynı kararın ilanlarla da kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi Genel Başkanı Av.Kadir Kartal, hiçbir siyasi partinin açıklama cesareti göstermediği ve ülkemizi belirsizlik ortamına iten cumhurbaşkanlığı konusunda Partisinin adayını kamuoyuna açıklayarak siyasi gündemi rahatlatacaklarını düşünüyor.

MUTABAKAT ŞART

Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda diğer parti ve kuruluşlardan farklı olarak yapıcı bir muhalefet tutumu sergilediğini belirten Kartal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkede gerilime sebebiyet vermemesi için, hatırlanacağı üzere, tüm tarafların sağduyu ile hareket etmesi konusunda başta Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer'e ve diğer ilgililere mektup göndererek milli mutabakat sağlanabilmesi için gayret gösterdiklerini söylüyor.

Önceki akşam Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer ile Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının akşam yemeğinde buluşmasıyla MHHP'nin adayını açıklaması arasında herhangi bir ilişki olmadığı kaydediliyor

Kartal, yarın sabah saat 10'00'da; Türkiye'de hemen bütün tarafların üzerinde uzlaşı sağlayacağını düşündüğü bir TBMM üyesini aday olarak açıklayacak ve konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıracak.

Emekli askerlerin de destek verdiği parti olarak bilinen MHHP'nin adayının iktidar partisinden olması farklı bir tablo oluşturacak..

cafesiyaset

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber