Öğretmenler de Bakan Çelik'i uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Lokman Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in öğretmenlere yönelik ?ifşa ederim? ve ?yasal işlem başlatırım? şeklindeki uyarı sözlerine ?Yeter artık! Sayın Bakanın bu tür beyanlarda bir daha bulunmama yönünde kendisini uyarıyoruz? karşılığını verdi.

Lokman Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Çelik'in OKS yerine getirilen yeni sistemde yüzde 25 oranında etkisi öngörülen ilköğretim başarı puanı uygulamasına ilişkin suiistimallerin önüne geçmek gerekçesiyle yayınladığı genelgede öğretmenleri "ifşa etmekle" korkuttuğunu ve haklarında "yasal işlem başlatmakla" tehdit ettiğini anımsattı. Son yıllarda öğretmenlerin mesleğine küstürüldüğünü kaydeden Erdoğan, Çelik'in bu tavrının bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Hiçbir bakanın kendi işkolunda çalışanlara bu tür ithamlarda bulunmadığını ifade eden Erdoğan, Çelik'in öğretmenlerini azarlayan, küçümseyen ve ikaz eden tavırlarını artırmaya devam ettiğini belirtti. Erdoğan şöyle dedi:

?İfşa ederim, yasal işlem başlatırım, haftada 2 gün çalışıyorsunuz? Şeklinde açıklamalar yapan sayın bakanı tüm öğretmenler adına kınıyorum. Öğretmenini olumsuz şekilde tanıyan ve aklından öğretmen geçtiğinde olumsuz şeyler düşünen bir bakanımız olmasından dolayı bir öğretmen olarak kendimi oldukça talihsiz görüyorum.

Sayın Bakan öğretmeni evrakta sahteci gözüyle mi görüyor. Çeyrek kuruşluk bir icraatının arkasından hemen böyle bir uyarıda bulunuyor. Eğer bu tür öğretmenlerimizin olduğunu düşünüyorsa bunları tesbit etmek ve gerekli işlemleri başlatmak ilk önce kendisinin görevidir. Fakat sayın Bakan bütün öğretmenleri itham altına alan ve bütün öğretmenleri tehdit eden bir şekilde konuşuyor. Sayın Bakanın bu tavrını doğru bulmuyor ve bu tür beyanlarda bir daha bulunmama yönünde kendisini uyarıyoruz.?

Öğretmenlerin zor şartlar altında mesleklerini yapmaya çalıştığına işaret eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sayın Bakan diyor ki, Öğretmen başarısızlığın sebebini kendinde arayacak. Öğretmen uzmanlık sınavına tabi tutulacak. Öğretmen Performansa göre ücret alacak. Öğretmen Çoklu Zeka Kuramını sınıfta uygulayacak. Öğretmen öğrenci psikolojisini bilerek hareket edecek. Öğretmen öğrencisine 'evladım' demeyecek? Yeter artık! Nereye kadar devam edecek her şeyi öğretmenden bekleme ve her başarısızlığı öğretmene yükleme alışkanlığı. Alt yapı hazırlamadan, 900 ytl maaşla ele güne muhtaç hale getirilen biz öğretmenlere emir veren bakanlarımız bizi hiç mi düşünmüyor??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber