Polis fazla mesai istedi maaşından da oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Mart 2007 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fazla mesai ödenmediğini belirterek İl İnsan Hakları Kurulu'na başvuran polisin tayini Pendik'e çıktı. Ek ödemelerini alamayan polis, gelirinin de üçte ikisini kaybetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nü "Bana hiçbir ücret ödemeden fazla mesai yaptırıyorlar bu insan haklarına aykırıdır" diyerek İl İnsan Hakları Kurulu'na şikâyet eden polise öyle bir atama yapıldı ki fazla mesai parası bekleyen polis aylık gelirinin üçte ikisini kaybetti.

Bu gelişme üzerine İstanbul İl İnsan Hakları Kurulu'nun bir üyesi SABAH'a yaptığı açıklamada polisin akıbetinin yakından takip edeceklerini belirtti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli bir polis memuru 1 Kasım 2005 tarihinde İstanbul İl İnsan Hakları Kurulu'na bir şikâyet dilekçesi verdi.

Dilekçesinde "Haftada 40 saat çalışmam gerekirken 60 saat çalışmaktayım. Ama bana fazla mesailerim ödenmiyor. Bunlara maç, miting ve ek görevler dahil değil. Biriken mesailerim ödensin ve haftada 40 satten fazla çalıştırılmam engellensin" diyen polis memuru İnsan Hakları Kurulu tarafından haklı görüldü.

'KARŞILIĞI ÖDENSİN'

Kurul oybirliği ile aldığı kararda "Adı geçen ve varsa diğer Emniyet mensuplarına yaptırılan fazla çalışmanın karşılığının ödenmesi için gerekli düzenleme yapılması hukuken bir zorunluluk olduğu ve adı geçen polis memuruna yaptırılan 80 saatlik fazla çalışmanın karşılığının ödenmesinin sağlanması gerekir" dedi. Olaydan sonra benzer durumda olan polis memurları birbiri ardına Kurul'a başvurmaya başladı. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, hakkını İnsan Hakları Kurulu'na başvurarak arayan polis memuruna yanıtı oldukça sert oldu. İstanbul'da Çevik Kuvvet'te görevli olan polis memuru Pendik'te bir polis merkezine tayin edildi. Normalde aylığı düşük olan ancak yaptığı görev itibariyle ek tazminatlar alarak nisbeten daha yüksek bir gelir elde eden polise, yapılan bu tayin en büyük ceza oldu. Ek ödemelerini alamayan polis, çıplak maaşa talim ederken gelirinin üçte ikisini kaybetmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber