9 il de üniversite istiyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Mart 2007 11:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hükümetin 17 kente yeni üniversite kurulması için yasa tasarısı hazırlığı içinde olması, üniversitesi bulunmayan illeri de umutlandırdı. Hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, 'Başbakanlık'taki işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte tasarıyı TBMM'ye sevk edeceğiz. Böylece 17 ilimiz daha üniversiteye kavuşacaktır' sözleri üzerine üniversitesi olmayan 9 ayrı il de harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'Hedefimiz her ile 1 üniversite açmaktır' sözünü dikkate alan ve 17 ile daha üniversite kurulması için hükümetin yasa hazırlığı içinde olduğunu gören 9 ilin milletvekilleriyle AK Parti İl Başkanları kolları sıvadı. Aralarında Gümüşhane, Bayburt, Şırnak, Ardahan, Yalova, Iğdır, Mardin, Hakkari ve Tunceli'nin bulunduğu 9 ilin milletvekilleri, önümüzdeki günlerde topluca Bakan Çelik ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına giderek kentlerinde üniversite olmadığını belirtip destek isteyecekler.

Bu arada, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nı fırsat bilen 9 ilin AK Parti il başkanlarının da, bu yöndeki taleplerini Başbakan'a ilettikleri, Başbakan Erdoğan'ın da yardımcı olacağını söylediği belirtildi.

TÜM İLLERDE OLACAK

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, kendi illerinde de üniversite kurulması konusunda Başbakan Erdoğan'a güvendiklerini söyledi. Varan, 'AK Parti iktidarının geri kalkmış illerin kalkınmasında lokomotif olacak, işverenine ufuk açacak, sanayicisine yol gösterecek üniversitelerin kurulmasında gerekli altyapıyı hazırlayarak 81 ilin tamamında üniversite açacağına tüm kalbimle inanıyorum. Önerimiz, altyapı eksikliği olan illere de üniversite kurulması kararının çıkarılarak bu konuda kamuoyunun rahatlamasıdır.' dedi.

Öte yandan, tasarıda ismi geçen 17 il ise şunlar: 'Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber