KİPTAŞ'tan 16 bin ev müjdesi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Mart 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şimdiye kadar 35 bin konut yaptıklarını söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, 2007'de 16 bin aileyi daha ev sahibi yapacaklarını belirtti. Yıldırım, bu konutları Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Silivri, Esenyurt, İkitelli, Zeytinburnu, Maltepe, Tuzla, Pendik ve Samandıra'da inşa edeceklerini kaydetti

Dar gelirli aileleri kira öder gibi taksit ödeyerek konut sahibi yapan KİPTAŞ, 2007 yılında da birçok aileye ev sahibi yapacak. İstanbullular'ın umut kapısı Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (KİPTAŞ) 2004 yılına kadar 19 bin aileyi ev sahibi yaparken bu sayı 2006'da 35 bine yükseldi.

İstanbullular'a ucuz ve kaliteli konut üreten firmanın 2007 yılı için hedefi ise 16 bin dar gelirli aileyi daha ev sahibi yapmak. 2007'de Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Silivri, Esenyurt, İkitelli, Zeytinburnu, Maltepe, Tuzla, Pendik ve Samandırada yeni konutlar inşa edeceklerini söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'da düzenli kentleşmeyi sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Yıldırım, ?İstanbul'un kaliteli ve depreme dayanıklı konut sorununu çözmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. KİPTAŞ olarak insanlara umut olmak ve onlara huzurlu ve rahat oturabilecekleri konut yapmak bizim en büyük görevimiz? dedi.

800 BİN KONUTA İHTİYAÇ VAR

İstanbul'da 700-800 bin konutun yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, ?Bunun için dinamik bir inşaat sektörü şart. Hem KİPTAŞ, hem özel şirketler hem de uluslararası firmalar İstanbul'un konut sorununu çözmek için yeni konsept projeler geliştirilmeli? diye konuştu.

2007'den itibaren İstanbul dışında da konut yapacaklarını kaydeden Yıldırım, Yalova ve Siirt için projeler geliştirdiklerini söyledi. Yurtdışına da açılmayı düşündüklerini bildiren Yıldırım, ?Başta Şam olmak üzere Üsküp, Romanya gibi yerlerle görüşüyoruz. Anlaşma sağlanırsa konut yapacağız? dedi.

Önce otur sonra öde

İstanbullular'ın KİPTAŞ'a güvendiğini söyleyen Yıldırım, ?Yapmış olduğumuz konutlara çok fazla talep var. Kuramıza 7-8 defa giren var? dedi. İstanbul'un doğal yapısını bozmadan, orman ve su havzalarını koruyarak, ucuz ve kaliteli konutlar üretmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Yıldırım, Silivri'de uygulamaya başladıkları ?Vatandaşlar evine oturmaya başladıktan sonra taksit ödemeye başlayacak' kampanyasının İstanbullular için büyük fırsat olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber