Erdoğan ve Aksu hakkında suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ankara Valisi Kemal Önal hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Önen, Ankara Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Aksu ve Vali Önal'ın Danıştay 10.Dairesi'nin Kızılay Derneği Genel Başkanlığı görevine iade edilmesi hakkında aldığı kararı uygulamadıkları için kamu davası açılmasını istedi.

Önen dilekçesinde, ?Danıştay 10.Dairesinin lehime verdiği kararda idareler-esasen uyarı gerekmeksizin derhal uymaları zorunluluğuna rağmen- tarafımca uyarılmış, fakat yargı kararının gereği bugüne kadar yerine getirilmemiştir. Bu durum başta Anayasamız ve yasalarımızın düzenlemeleri karşısında, açıkça hukuka aykırılık ve suç teşkil etmektedir? dedi.

AİHM'E TAŞIYACAĞIM

Önen, Kızılay Genel Başkanlığından ?haksız ve keyfi? bir yöntemle alındığını öne sürerek, bunun için ?hukuk mücadelesi? verdiğini söyledi. Önen, görevden alınmasına temel oluşturan Dernekler Yasası'nın ilgili maddesinin 13 Temmuz 2004'te Anayasa Mahkemesi tarfından iptal edildiğini hatırlatarak, ?Ne acıdır ki AKP Hükümeti, iki yüksek mahkemenin kararını Anayasal suç olmasına karşın uygulamamakta? dedi. Önen, ?Tabiidir ki bu utanç verici tablo Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşınacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber