Hastanede ilaç gibi 'kitap' servisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinde hastalara ve refakatçilerine, ilaç taşınan seyyar arabalarda dünya klasiklerinden gezi rehberlerine kadar çok sayıda kitap, odalarına kadar götürülerek okumaları için ödünç veriliyor.

Alınan bilgiye göre, kömür havzasında sık görülen meslek hastalığı bulunan vatandaşların özellikle sık sık tedavi gördüğü hastanede, hastaların yatış sürelerinde okuma alışkanlığı kazanmalarına yönelik kitap okuma etkinliği düzenleniyor.

Hastane personelinin bağışlarıyla Türk ve Dünya edebiyatının seçkin örneklerinin yanı sıra güncel dergilerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ''gezici kütüphane'' ile hasta ve yakınlarına kitap servisi yapılıyor.

Her gün görevli personel, hastane Başhekimi Emin Palancı'nın odasındaki kitap ve dergilerle dolu ilaç taşınan seyyar arabayı hastanedeki 100 civarındaki odada tek tek dolaştırarak vatandaşlara okumaları için kitap veriyor.

Başhekim Palancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının gelişmiş ülkelere oranla düşük olduğunu, bunu artırmak için de aydın kesimlerin çaba harcaması gerektiğini söyledi.

Hastaların yaklaşık 20 gün önce başladıkları uygulamadan memnun kaldıklarını anlatan Palancı, şunları kaydetti:

''Hastaneler bazı insanlara sıkıcı ve huzursuz edici ortammış gibi gözüküyor. Hastalarımızın moralini yüksek tutmak için çeşitli uygulamalar yapıyoruz. En iyi tedaviyi sunmanın yanı sıra geliştirdiğimiz projelerden vatandaşlar mutlu oluyorlar. Her gün görevli personelimiz, seyyar arabayla hastalara ödünç kitap veriyorlar. Böylece, refakatçiler ve hastalarımız, tedavi oldukları zaman dilimini kültürel aktiviteyle geçiriyorlar. İnsanlara okuma alışkanlığı kazandırılması için uygulamamız önem arz ediyor. Hastanemizde kitap servisinin yanı sıra her odaya internet bağlantısı projesini hayata geçirerek hastalarımıza en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bunun da örnek alınacağına inanıyoruz. Ayrıca, okuma yazma bilmeyen hastalara da personelimiz kitap okuyor.''

Palancı, hastanelerinde kalan hastalardan okuma yazma bilmeyenlere hızlandırılmış kurs vermeyi amaçladıklarını, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

-HER ODAYA İNTERNET PROJESİ-

Palancı, sağlık kuruluşlarının modern çağa ayak uydurmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerine dikkati çekerek, şöyle dedi:

''Hasta odalarına internet bağlantılı bilgisayarlar kurmayı amaçlıyoruz. Böylece, vatandaşlar hastalıklarıyla ilgi her türlü bilgiye sanal ortamda ulaşabilmelerinin yanı sıra bankacılık gibi bilgisayarla yapılacak işlemlerini yerine getirebilecekler. Ayrıca, uzaktaki sevdikleriyle bilgisayar kamerasıyla görüşme imkanına kavuşmaları da sağlanacak. Gerekli finansmanı temin etmemiz durumundu kısa sürede projemizi hayata geçirmeyi istiyoruz.''

Hastalar da verilen kitapları okuyarak hastanede kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini, kampanyanın okuma alışkanlığının yaygınlaşmasına katkı sağlayacağına inandıklarını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber