Unakıtan: bütçedeki blokajlar gerekirse kaldırılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, mali disiplinden kesinlikle taviz verilmeyeceğini ve bütçeden ödenek dışı harcama yapılmayacağını belirterek, "Herkes kendini buna göre ayarlasın" dedi.

AK Parti TBMM grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Unakıtan, IMF'nin kamu harcamalarından 3.8 milyar YTL tasarruf edilmesini istediği yönündeki talebini, "Onu biz her sene kendi içimizde yaparız. Olağan bir şeydir Anormal bir şey değildir. Tasarruftan daha ziyade konulan blokajlardır. Belli bir zaman için blokaj konulur. Eğer beklentilerimiz doğrultucunda harcamalarımız yapılırsa, sonra o blokajlar kaldırılır. Bunlar bütçe tedbirleridir. İlla yapılacak bu yapılacak da sene sonuna kadar bu masraf yapılmayacak diye bir şey değil. Eğer bütçe, beklentilerimize uygun olarak gelişiyorsa o blokajlar yavaş yavaş kaldırılır" sözleriyle diye değerlendirdi.

Unakıtan, Para Piyasası Kurulu'nun kamu harcamalarının arttığı yönündeki uyarısına da, "Bütçemizin toplam harcamalar tutarı 204 milyar YTL'dir. Biz bütçe ödenekleri içinde harcamaları yapıyoruz. Bazen harcamaları zamanından önce de yapabiliyoruz. Herhalde onları kastetmiştir. Biz bütçe ödeneği dışında bir harcama yapmıyoruz. Herkes kendini buna göre ayarlasın. Ödenek dışı bir harcama yapmıyoruz, yapmadık. Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz" diye cevap verdi.

Maliye Bakanı Unakıtan, Sosyal Güvenlik Yasasının yürürlük tarihinin 2008'e ertelenmesinin bütçeyi nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine, bunun bütçeyi olumlu etkileyeceğini vurguladı. Unakıtan, ''Fakat biz, o yönden bakmıyoruz. Bir an önce sosyal güvenlik reformunun tamamlanması için gayret ediyoruz'" değerlendirmesini yaptı. Unakıtan, Bursa'da katıldığı bir toplantıda, önüne mısır atılarak protesto edildiğinin hatırlatılması üzerine ise "Mısırları yere atmayın. Madem atacaksınız, Ulucami'deki kuşlara atın' dedim. Ekonomiye faydalı olsunlar, zararlı olmasınlar. Bizde israf olmaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber