Polenlerin çoğaldığı bahar mevsiminde alerjiye dikkat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Özel Gözde Hastanesi Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nejat Ozangüç, polenlerin çoğaldığı bahar mevsiminde alerjiye karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Ozangüç, yaptığı açıklamada, bahar aylarının ilk günlerinin nezle ve alerjik astım için başlangıç dönemi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ozangüç, "Ağaç ve çayır polenleri ile çiçek tozları olarak bilinen yabani ot polenlerinin çoğaldığı bugünlerde vatandaşlar daha dikkatli olmalı. Mevsimsel alerjik nezlenin belirli bulguları; peş peşe hapşırma nöbetleri, su gibi burun akması, burunda kaşıntı ve tıkanıklık, ağızdan soluma, gözde kaşıntı, sulanma ve kızarıklıktır. Mevsimsel alerjik nezleler uzun süre tadavi edilmezse şikayetler yıl boyunca yayılır ve yüzde 50'ye varan oranlarda öksürük, nefes darlığı, hırıltı, solunum ve balgam çıkarma gibi seyreden alerjik astıma dönüşebilir" dedi.

Alerjik nezle olanların kesinlikle sigara içmemesi ve sigara içilen ortamda bulunmaması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Ozangüç, "Parfüm ve deodorant gibi iyi kokular, deterjan, sabun ve çamaşır suyu gibi keskin kokular ile hava kirliliği de alerjik nezleli hastalarda şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır" diye konuştu.

Prof. Dr. Ozangüç, alerjik nezle şikayetlerinin düzenli tedavi ve aşı ile ortadan kalktığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber