Yapı Yol Sen memurları yeniden iş bırakacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapı Yol Sen Elazığ Şubesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı tüm birim çalışanlarının 12 Nisan 2007 Perşembe günü iş bırakacağını duyurdu.

Tapu Sicil Müdürlüğü çalışanları adına yazılı bir açıklama yaparak çalışanların taleplerini sıralayan Şube Sekreteri Kenan Korkmaz, "Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan bizler, attığımız her imzada, tescil ettiğimiz her resmi senette yıllarca sorumluluk korkusu yaşıyoruz. Çocuklarımız, hatta torunlarımız bile yükümlülük altına giriyor. Bizleri böyle sorumluluk altına sokanlar, maddi sorumluluk tazminatı vermeye gelince kabul etmiyorlar. Devleti soyanlar, bankaları hortumlayanlar zaman aşımını kullanarak sokakta geziyor ama bizim sorumluluğumuz öldükten sonra bile devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Sizlere daha nitelikli hizmet verebilmek için taleplerimizin bir an önce gerçekleşmesi gerekmektedir" diyen Korkmaz, çalışanların isteklerini şöyle sıraladı: "Taleplerimiz, 'Medeni Kanun'un 1007. Maddesi'nden kaynaklanan sorumluluğun 5 yıllık zaman aşımına tabi olması için yasal düzenleme yapılması, bu sorumluluğa karşın çalışanlara Maddi Sorumluluk Tazminatı ödenmesi, toplanan tapu harçlarından belirlenecek bir kısmın bir sigorta fonunda toplanması ve oluşabilecek tazminatların bu fondan karşılanması için yasal düzenleme yapılması, çalışma ortamlarımızın iyileştirilmesi, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi, tapu çalışanlarına döner sermayeden pay verilmesi, hak ettiğimiz insanca yaşanacak ücretin ödenmesidir".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber