Topbaş ve 18 belediye yetkilisi hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme kararına rağmen göreve iade edilmediğini savunan memur Suzan Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 18 belediye yetkilisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, 1997 yılında sokak çocuklarıyla ilgili kurulan bir büroda göreve başladığını ve "Sokakların Çatısı Olsun" adıyla bir proje hazırladığını savundu. Kendisinin sorumlusu olduğu büronun daha sonra kapatıldığını ve projesinin uygulamadan kaldırıldığını savunan Çelik, 13 Nisan 2000 tarihinde dava açtığı İstanbul 3. İdare Mahkemesinin kararına rağmen bu göreve iade ettirilmediğini öne sürdü.

Aynı mahkemenin 28 Nisan 2006 tarihinde sokak çocuklarıyla ilgili proje çalışmalarını sürdürebilmesi yönünde karar verdiğini belirten Çelik, ancak bu yargı kararının da uygulanmadığını ve halen Stratejik Planlama Şube Müdürlüğünde görev yaptığını kaydetti.

Çelik, Kadir Topbaş ile diğer 18 üst düzey yetkili hakkında "yargı kararlarını yerine getirmemek" ve "görevi ihmal" suçlarından soruşturma başlatılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber