Belediye, çöplerden 'enerji' çıkaracak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de çöpler 'enerji' olacak

Denizli Belediyesi, katı atıklardaki gazın enerjiye dönüştürülmesi için kardeş şehir Hollanda'nın Almelo şehriyle işbirliği yapacak.

Belediye, katı atık düzenli depolama sahasında atıkların parçalanması sonucunda oluşan metan gazını değerlendirmek için araştırmalara başladı. Bu kapsamda Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz önderliğindeki bir heyet, 19 Mart 2007 tarihinde Almelo'ya giderek atıklardan enerji elde edilmesi sistemini incelemeye başladı.

Heyet, atıkları biyogaza dönüştüren tesisi gezerek kullanılan teknoloji hakkında bilgi aldı. Bu teknolojinin Denizli'de uygulanabilirliğini araştıran heyet, iki hafta sonra dönecek.

Denizli Belediyesi, araştırmalarda olumlu sonuç alınması durumunda sistemi şehre kazandırarak 2003 yılından bugüne kadar sıkıştırılarak depolanan ve çevreye olumsuz etkileri ortadan kaldırılan katı atıklardan enerji elde edecek. Böylece atıkların ayrıştırılarak geri dönüşümünden sonra kalanların da gazından kazanç sağlanacak. Elde edilecek enerjinin her türlü ısıtma, soğutma ve seracalıkta kullanılabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber