Doğalgazlı il sayısı bu yıl 60'a ulaşacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, iktidara geldiklerinde Türkiye genelinde sadece 9 ilde doğalgaz kullanıldığını, şu anda doğalgazlı il sayısının 43'e çıktığını belirtti. Yıl sonuna kadar doğalgaz kullanacak il sayısının 60'a ulaşacağını belirten Güler, ?Bu büyük bir rakamdır? dedi.

Ankara'dan özel uçakla Merzifon 5'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na inen Bakan Güler ile AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, doğalgaz şebekesinin temel atma törenine katılmak üzere karayolu ile Amasya'ya geldi. Vali Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret eden Bakan Güler, iktira geldiklerinde 9 olan doğalgaz kullanan il sayısını 43'e çıkardıklarını belirtti. Güler, ?Yıl sonuna kadar bu sayı 60'a çıkacak. Amasya'ya yapılan doğalgaz yatırımı 25 milyon dolardır. Proje kapsamında 720 TIR dolusu boru döşenecek? dedi. Amasya'ya çok önem verdiklerini söyleyen Bakan Güler, iktidarları döneminde buraya 140 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını belirtti.

Valilik ziyaretinin ardından AKP İl Başkanlığı'na geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 4.5 yıllık iktidarları süresince Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük kalkınma hamlelerini yaptıklarını söyledi. Güler, ?Türkiye'nin en büyük yatırımları yapıldı. Biz Türkiye'yi Ankara'dan yönetmiyoruz. Biz Ankara'dan olaylara bakmadık. Yerine bölgesine giderek sorunları çözmeye çalıştık? dedi.

Amasya'da bu yıl ihtiyaç sahibi kişilere ücretsiz olarak 65 bin ton kömür dağıtıldığını, 15 bin ton daha dağıtılacağını söyleyen Bakan Güler, ülke genelinde ücretsiz olarak dağıtılan kömür miktarının ise 6 milyon tona ulaştığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber