Temizliğe önem veren okullara ödül

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 20:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının okullarda temizlik ve hijyenin teşvik edilmesini amaçlayan projesi kapsamında, Edirne ve ilçelerindeki 20 okul ''beyaz bayrak''la ödüllendirildi.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, özellikle çocukların sağlık açısından korunması gerektiğini belirterek, Edirne'deki okulların tuvalet ve kantinlerinin denetimine önem verdiklerini söyledi.

Bu konuda çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Vali Miroğlu, şöyle konuştu:

''Bize düşen görev, çocuklarımızı en iyi ve sağlıklı şekilde yetiştirmek. Bu konuda üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Önemli olan bir hastalığa yakalanmamak. Bu yüzden toplu yaşama alanlarında yaşayan çocuklarımızın sağlığına çok dikkat etmeliyiz.''

İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu ise bir insanın başarılı olabilmesi için her şeyden önce sağlıklı olması gerektiğini ifade ederek, ''Her şeyin başı sağlık. Sağlıklı ve eğitimli olmanın temelinde temizlik yatmaktadır. Bilim ve teknoloji çağında çocuklarımızın bulunduğu mekanların temiz olması gerekir'' dedi.

''Beyaz Bayrak Projesi'' kapsamında 52 okul bulunduğunu ifade eden Beşiroğlu, bu okullardan 20'sinin beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazandıklarını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Hatice Gül ise projenin amacının okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, öğrencilerin sağlığının korunması olduğunu bildirdi.

Gül, ''Bu projeye katılan okullarımızı İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyon denetledi. Uygulamalar sırasında 90 ve üzeri puan alan okullarımız beyaz bayrak ve pirinç levha ile ödüllendirildi'' diye konuştu.

Daha sonra, dereceye giren 20 okulun yöneticilerine Vali Miroğlu tarafından beyaz bayrak hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber