Lise mezunlarından YÖK'e klipli tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de bir grup öğrenci, Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) protesto için bir klip çekti.

Kayseri'de ÖSS'yi 3 yıldır kazanamayan lise mezunu 5 arkadaş, Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) tepki amaçlı bir klip çekti. Klipte oynayan Raşit Polat, 3 yıldır sınava girdiğini ve kazanamadığını, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) bir takım düzenlemeler yapması gerektiğini söyledi.

Polat, "Klibimizi bir video paylaşım sitesine gönderdik. Sınavı kazanamayan bir yetimin öyküsünü anlattığımız, 'Sol yanım acıyor anne' isimli şiiri değiştirerek bir klip çektik. Herkes tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Tepki amaçlı böyle bir şey yaptık" dedi.

Klip çalışmalarına katılan Metin Boğazköy ise, meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek, "2 yıldır sınava giriyorum. Meslek liselilerin sıkıntılarını anlatmaya gerek yok. Kat sayılarımız düşüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı'nın bu soruna acil tarafından çözüm bulması gerekiyor. Bu maksatla sesimizi duyurabilmek için böyle bir klip çektik ve ilgiyle karşılandı" şeklinde konuştu.

Klip yönetmeni Mustafa Karaköse ise güzel bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, "İnşallah YÖK'e sesimizi bu klip sayesinde duyurabiliriz" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber