İstifacı avukatlar sanık olacaklar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Mart 2007 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Barosu'nca alınan karar uyarınca, il genelindeki 600 avukattan 420'sinin Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsamındaki görevlerinden istifa etti.

Manisa Barosu Başkanı Remzi Demirkol, baronun eğitim salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, zorunlu müdafiliği daralttığı öne sürülen, 19 Aralık 2006 tarihinde yürürlüğe giren 5560 sayılı Yasa ve ilgili yönetmelik nedeniyle Manisalı 420 avukatın CMK'daki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Müdafi ve vekil avukatların ücretlerinin dava süresince hakim ve savcılar tarafından belirlenmesini öngören yasa ile bu meslek kesiminin yevmiyeli işçi statüsünde değerlendirildiğini savunan Demirkol, "Bu nedenle Manisa genelindeki 600 kayıtlı avukattan 420'si ile görüşüp, bu görevlerinden istifa etmelerini istedik. Onlar da bizi kırmadılar. Ancak ağır ceza hakim ve üyelerinin, bizleri görevi kötüye kullanmakla suçladığını ve hakkımızda suç duyurusunda bulunacaklarını duyduk. Yıllardır müvekkillerimizi savunduğumuz mahkeme salonlarına sanık olarak çıkmak istemiyoruz. Bu yasa değiştirilsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber