İŞKUR, Bir Kişiyi Kaç Kez Atayabilir?

Kurumlar arası kordinasyonsuzluk ve iletişim kopukluğunun faturası ne yazıkki adaylara yansımaktadır. 2006 yılında yapılan düzenlemeyle, ÖSYM tarafından koordine edilen KPSS tercih işlemleri ile yerleşen bir kişinin ikinci bir defa atanmasının önüne geçilmişti... Ancak KPSS sonuçları sadece ÖSYM'nin yaptığı merkezi memur yerleştirmelerinde kullanılmamaktadır. Bu nedenle iki kez yerleşememe kuralı sadece ÖSYM'de uygulanmakta, İŞKUR'da ise böyle bir düzenleme yapılmadığı için bir aday birden fazla ilana başvurabilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2007 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net olarak daha önce detaylarını açıkladığımız "iki kez yerleşememeye" ilişkin düzenleme hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Belirtilen bu bölüm de, incelendiğinde görülecektirki, söz konusu bu düzenleme sadece ÖSYM tarafından yürütülen merkezi memur yerleştirmeleri için uygulanmaktadır. Devletin bir kurumu oluşan bir sorunu yönetmelik değişikliği çözerken, aynı sorunu yaşayan bir başka kurum bu konuda hiçbir çözüm üretmemiş ve varolan sistemi sadece sürdürmüştür.

Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir. İstifa eden Devlet memuru, istifa ediş şekline bağlı olarak değişmekle birlikte, en az 6 ay boyunca başka bir kamu kurumunda yeniden memur olarak çalışamamaktadır. Ancak, bu yönde bir düzenleme işçiler için söz konusu değildir. Bir işçi bugün istifa ederek yarın başka bir kamu kurumunda memur veya yeniden işçi olarak çalışmaya başlayabilir. Buna işçilerin KPSS puanlarını kullanarak ikinci bir kez daha yerleşmesi yönünde bir mevzuat düzenlemesinin olmamasının da yokluğu eklenince KPSS'den yüksek puan alan adaylar, işçi kadroları arasında sık sık yer değiştirebilmektedir.

Daha önce sitemizde bir kaç kez dile getirilen işçi alım süreçlerinde ciddi bir değişiklik yapılmasının gerekliliği hala geçerlidir.

Türkiye İş Kurumu, adaylardan gelen sıralama, internetten yayın, sözlü sınav ve birden fazla yerleşeme gibi sorunlara cevap teşkil edecek düzenlemeleri bir an önce yaparak, adayların mağduriyetini azaltması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber