Tacizci eğitimci zamlı ceza aldı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 30 Mart 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON - 11 yaşındaki yedi öğrencisine cinsel tacizde bulunmakla suçlanan ilköğretim okulu öğretmeni Murat Erdem, toplam 39 yıl 4 ay 15 gün hapse mahkûm oldu.

Trabzon'un Beşikdüzü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan 51 yaşındaki Erdem hakkında, yedi öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla 17 Kasım 2005'te açılan dava, dün karara bağlandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Servisi'nden alınan doktor raporlarında, 11 yaşındaki yedi kız öğrencinin cinsel taciz nedeniyle psikolojilerinin bozulduğu ve tedavi gördükleri belirtildi.

Hâkim cezayı takdiren artırdı

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına dün son kez çıkan sanık Erdem, 27 yıldır öğretmenlik yaptığını belirterek suçlamayı reddetti, tahliyesini ve beraatini istedi. Ancak Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, öğretmen Murat Erdem'i önce, küçük kızlara zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunmaktan TCK'nın 103/1 maddesi ile olayın oluş biçimi ve suç konusunu dikkate alarak her olay için ayrı ayrı üçer yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın cezasını, hem eğitici ve öğretici ortamda olması ve bu ortamın sağladığı kolaylıktan faydalanarak eylemi gerçekleştirmesi, hem de eylemi zincirleme şekilde işlemesi nedeniyle takdiren artırarak, her çocuk için beş yıl yedi ay 15 gün olarak saptadı. Erdem, toplam 39 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Merkez İlköğretim Okulu'nda okuyan yedi kız öğrencinin aileleri, 2005 yılı Kasım ayında, 'okulda görevli öğretmen Murat Erdem'in çocuklarına sözle ve elle cinsel tacizde bulunulduğu' gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyet dilekçesi vermişti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün söz konusu dilekçeleri cumhuriyet savcılığına göndermesi üzerine başlatılan soruşturma sırasında Murat Erdem, kendiliğinden Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber