Jandarma da lojman istedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 30 Mart 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA-Emniyet Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi arasında yürütülen çalışmalar sonucu iki buçuk yılda 8 bin dolayında konut, Emniyet mensuplarına lojman olarak tahsis edildi. Üstelik, bu konutlar nedeniyle emniyetin bütçesinden tek kuruş harcama yapılmadı. İki kurum arasında başlayan ve başarıyla sürdürülen çalışmayı örnek alan Jandarma da, lojman yapımı için TOKİ'ye başvurdu. İmzalanan ilk protokole göre 500 dolayında konut yapılacak.

Emniyet örnek oldu

Güvenlik güçlerinin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de, güvenlik ve sağlıklı konut yokluğu. Göreve giden güvenlik personeli, eşini ve çocuğunu gönül rahatlığıyla bırakacağı konut bulmakta zorlanıyor. Özellikle güvenlik açısından kritik yerlerde görev yapan personelin yoğun olarak yaşadığı bu problemi çözmek için 2 yıl önce çalışma başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü, 21 ilde atıl bulunan 21 milyon metrekarelik arsayı TOKİ'ye devretti. Karşılığında 6 bin 300 lojman alındı. Bu alışveriş sırasında Emniyetin kasasından tek kuruş çıkmadı. Kısa bir süre sonra da 1800 lojlanın yapımı daha başlayacak. Böylece Emniyet toplam 8 bin 100 lojman almış olacak. İki kurumun çalışmasıyla lojman sayısının artırılması hedefleniyor.

Arsa verecek

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi arasında sürdürülen başarılı çalışma sonrasında Jandarma Genel Komutanlığı da herekete geçti. Emniyetin yöntemi ile lojman sahibi olmak isteyen Jandarma ile TOKİ'nin görüşmelerinde sonuç alındı. Jandarma da elindeki arsaları TOKİ'ye devredecek, karşılığında konut alarak personeline lojman olarak tahsis edecek. İmzalanan protokole göre 500 dolayında konutun yapımı hemen başlayacak. Lojmanlar öncelikle güvenlik riski yüksek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber