Meclis Araştırma Komisyonu: Suçun başlangıç yeri internet kafeler

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Mart 2007 07:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen olayları araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirmenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu dün Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya geldi. Toplantıda, Haccettepe Üniversitesi'yle iş birliğiyle hazırlanan ve 9-12 yaş arasındaki ortaöğretim öğrencisi 26 bin gençin katıldığı ?Okullardaki şiddet? anketinin sonuçları açıklandı. Araştırma Komisyonu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara başkanlığında yapılan toplantıya, CHP İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, Haccettepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hilal Özcebe, Prof. Dr. Ferhunde Öktem ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan konuşmacı olarak katıldı.

Başlangıç yeri: İnternet kafeler

İncekara, konuşmasında genç nüfusu 25 milyon olan ülkemizde gençlerin nüfusun her alanında dikkate alınması gerektiğini söyleyerek anketi düzenlediklerini 55 anketör ve bin 500 eğitimciyle kapsamlı bir çalışma yapılarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu süre içinde Araştırma Komisyonu üyelerinin illere gidip 'Suçun başlangıç yeri' olarak gördükleri internet kafeler, denetlediklerini belirtti.

Şiddet göçle başlıyor

CHP İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli ?'Türkiye bir şiddet ülkesidir, şiddetle yaşamayı öğrenelim' ilkesi kesinlikle kabul edilemez? diyerek konuşmasını söyle sürdürdü: ?2005 yılında Türkiye'de 163 bin şiddet olayı meydana geldiği görülüyor, olayın çok boyutlu olduğunu biliyoruz. Benim tezim bu bir kültür krizi. Kültür bozukluğu bizi biz yapan değerleri ortadan kaldırıyor. Hacıbektaş'ta cezaevi vardı kapatıldı. Nedeni orada şiddetin az olması. Hacıbektaş'ı kültür koruyor. Kültür krizini göç tetikledi. Göç alan bölgelerde suç daha yüksek.?

Televizyon etkiliyor

Haccettepe Üniversitesi Çocuk ve Ruh Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Ferhunde Öktem ise şöyle konuştu: ?Günümüzde çocukların yüzde 60'ı günde üç saaten fazla televizyon karşısında geçiriyor. Televizyon çocukların kişiliğini çok ciddi şekilde etkileyen bir unsur olmaya başladı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber