30 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Savunma Sanayi İcra Komitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Portekiz'de...

- Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva tarafından Belem Sarayı'nda kabul edilecek olan Arınç, Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Kaya Türkmen'in, onuruna vereceği resepsiyona katılacak.

3- İran'ın elinde tuttuğu 15 İngiliz denizciyle ilgili gelişmeler izleniyor.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin (UND) İstanbul'daki genel kurul toplantısı açılışında "Uluslararası Taşımacılığın ve Lojistiğin Türk Ekonomisine Katkıları" konulu bir sunum yapacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çankırı'da açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Manisa Valiliği ve Manisa Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Çubukçu, Sevgi Evleri ile Salihli ilçesinde yaptırılan bir ilköğretim okulunun ve devlet hastanesi ek binasının açılışını yapacak.

7- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İtalya'da Como kenti yakınındaki Cernobbio beldesinde düzenlenen "Ambrosetti Forumu"na katılacak.

- Unakıtan'ın, toplantıda bir konuşma yapması bekleniyor.

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri'de valilik, belediye ve AK Parti Kayseri İl Başkanlığını ziyaret edecek, sağlık tesislerinde incelemelerde bulunacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Dijital Yayıncılık Zirvesi"ne katılıyor.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İzmir'in Çeşme ilçesinde, Türk-Arap Ülkeleri Ekonomi Kongresine katılacak, DSİ Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek ve "Enerji Politikamız" konulu toplantıda bulunacak.

11- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bursa'da bazı kavşakların temel atma törenine katılacak.

12- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Konya'da açılış ve toplantılara katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

13- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Karabük Valiliği ile Karabük Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Pepe, AK Parti Karabük İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Doğu Anadolu-Çoruh Vadisi Turizm Geliştirme Projesi"ne ilişkin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına ve Galata Mevlevihanesi Müzesi onarım çalışmalarının başlaması törenine iştirak edecek.

15- Ersümer ve Çakan, Yüce Divan'da yargılanıyor.

- Eski Enerji ve Tabii Kaynakları bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın yargılandıkları davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un, esas hakkındaki görüşünü bildirmesi bekleniyor.

16- Danıştay 2. Dairesi üyelerine silahlı saldırı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması olaylarıyla ilgili olarak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar, esas hakkındaki savunmalarını yapacaklar.

17- Siyasi partilerden...

- CHP, yerel yönetimlerle ilgili yasalarda değişiklik yapan yasanın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvuracak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılarından Cevat Ayhan Adana'da, Temel

Karamollaoğlu İstanbul'da basın toplantıları yapacak, Şevket Kazan ise İzmir'de düzenlenecek basın toplantısıyla "Seçim Hamlesi" programını başlatacak.

18- İslam Konferansı Teşkilatı ülkeleri arasında Tercihli Ticaret Sistemi Ticaret Müzakere Komitesi 2. tur görüşmeleri, Ankara'da kapanış oturumuyla sona eriyor.

19- 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali, törenle başlayacak.

- Törende, yönetmen ve senaryo yazarı Paul Schrader'e "Sinema Onur Ödülü" verilecek.

20- Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın genel kurul toplantısı öncesinde İstanbul'da basın toplantısı düzenliyor.

21- Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Garanti Anadolu Sohbetleri Bursa Toplantısı"na katılacak.

22- Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai, İstanbul'da, tek logoya geçiş dönemi ve ileriye dönük yatırım hedeflerini basın toplantısıyla açıklayacak.

23- Toplantı...Sempozyum...

- Çankaya Kültür ve Sanat Vakfı'nca Ankara'da düzenlenen "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar" başlıklı "Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-6"nın 8. oturumunda, "enerji" konusu ele alınacak.

- Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalaları Birliğinin (TÜRMOB) düzenlediği "2. Türkiye Muhasebe Forumu", Ankara'da yapılıyor.

- Yunanistan'ın Sakız Adası Valisi Polidoros Lambrinoudis, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- SunExpress Havayollarının İzmir merkezli uçuşlarının 1. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı yapılacak.

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı (KESK) İsmail Tombul, Adapazarı'nda çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve Eğitim-Sen Sakarya Şubesinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Mardin'in Midyat ilçesinde "1. Uluslararası Süryani Sempozyumu" düzenleniyor.

24- Kendi alanında Türkiye'nin en büyük açık hava müzesi olması planlanıyor.

- Samsun'da Doğu Park'taki Bandırma Vapuru'nun bulunduğu alanda 35 dönüm üzerine kurulacak açık hava müzesinde, Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen İstiklal Savaşı döneminden kalma silahlar ile heykel ve figürler sergilenecek.

25- Meryem Ana yeniden yaşam buluyor...

- İzmir'in Selçuk ilçesinde Meryem Ana Evi'nin de bulunduğu Bülbül Dağı'nda geçen yaz çıkan yangında yok olan 370 hektarlık alan, eski görünümüne kavuşuyor.

- Yeni adı "Meryem Ana Orman Alanı" olan bölgeye 400 bin fidan dikildi, 1100 kilogram kızılçam tohumu ekildi, yanan alanda zarar gören 89 bin ağaç kesilerek değerlendirildi.

26- Dünya Bayanlar Buz Hokeyi Şampiyonası 4. Kategori mücadelesi, Romanya'nın Miercurea Ciuc kentinde sürüyor.

- Türkiye, 4. maçını İzlanda ile yapacak.

27- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 22. son hafta maçlarından ilki, Ankara'da Çankaya Üniversitesi ile Migrosspor arasında oynanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber