Türkiye interneti 14. yılında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye internetinin 14. yılı kutlanıyor. İnternetin Türkiye'ye gelişinin yıl dönümünü de kapsayan İnternet Haftası, bu yıl 9-22 Nisan 2007 tarihleri arasında kutlanacak. Kutlamalar bu kez Ankara yerine Samsun'dan başlatılacak.

Geçen yıllarda Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Kurulu'nca organize edilen İnternet Haftası kutlamaları, bu yıl sivil toplum örgütlerince düzenleniyor.

Kutlamaların organizatörlerinden Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, ilk bağlantısı 12 Nisan 1993'te gerçekleştirilen internetin bu yıl Türkiye'ye gelişinin 14. yılını kutlayacaklarını ifade etti.

İnternet Haftası etkinliklerinin bugüne kadar Ankara'da 12 Nisan'daki "Doğum Günü Partisi" ile resmen başlatıldığını anımsatan Akgül, bu yıldan itibaren açılış törenlerinin Anadolu'ya kaydırılacağını bildirdi. "İnternet Haftası heyecanını artık Anadolu'ya taşımak istiyoruz" diyen Akgül, bu yılki açılış etkinliklerinin Samsun'da yapılacağını belirtti.

Samsun'da İl İnternet Kurulunun aktif çalışmalar yaptığını dile getiren Akgül, gelen talep doğrultusunda açılış törenlerini Samsun'a aldıklarını kaydetti. Akgül, gelecek yıllardaki İnternet Haftası açılışlarının her yıl bir başka kentte gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bu yıl İnternet Haftası dolayısıyla "http://internethaftası.org.tr" adresinden bilinçli kullanım konusunda güvenlik rehberi yayınlayacaklarını belirten Akgül, bazı ücretsiz güvenlik yazılımlarına erişim linklerinin de sayfada yer alacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber