2007 KPSS Sınavı, Kimlere Yönelik Olacak?

KPSS, 2006 yılının Temmuz ve Eylül aylarında yapıldı. Temmuz ayında yapılan sınav lisans mezunları için, Eylül ayında yapılan sınav ise önlisans ve ortaöğretim (lise) mezunları içindi... 2006 yılı Temmuz ayında yapılan sınava katılan lisans mezunları almış oldukları KPSS3 puanla KPSS-B kadrolarına, KPSS10 puanı ile öğretmenlik kadrolarına, diğer puanlarla KPSS-A kadrolarına başvurabilmektedir. Eylül ayı sınavına katılanlardan ise önlisans mezunları KPSSP93; ortaöğretim mezunları KPSSP94 puanı ile B grubu kadrolara başvurabilmektedir. Peki, 2007 yılında ne olacaktır? Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2007 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM tarafından bugüne değin resmi bir açıklama henüz yapılmamış olmasına rağmen, 2007 yılında sadece KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik için sınav açılacağı, bu yıla kadarki uygulamanın bir gereğidir.

Aşağıdaki, tek tek, bu yıl yapılacak olan sınavın kimleri kapsayacağına dair bilgi verilmiştir:

Ortaöğretim mezunları (Lise mezunları)

2007 yılında B grubu kadrolara yönelik bir sınav açılmasını beklememekteyiz. Bu bağlamda, ortaöğretim mezunlarının 2007 yılı için bir plan yapmamasını öneriyoruz.

Önlisans mezunları

Önlisans mezunlarının KPSS-Öğretmenlik ve KPSS-A puanları bulunmamaktadır. Bu bağlamda, önlisans mezunlarının da 2007 yılında yapılacak sınav için bir plan yapmaması uygun olacaktır.

Lisans mezunları

2007 yılında açılacak olan sınav sadece lisans mezunlarına yönelik olacaktır. Ancak bu sınav sonuçlarının puanları sadece iki alanda kullanılabilecektir. Birisi KPSS-A, diğeri ise KPSS-Öğretmenlik'tir. Bu sınav sonuçları, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan kılavuzda aksi bir açıklama yer almaz ise B grubu kadrolar için kullanılmayacaktır.

KPSS-B ve KPSS-A'nın anlamı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber