FETÖ şüphelisinin erken doğum yaptığı iddiası

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı: (Hamile kadının hastanede gözaltına alındığı ve erken doğum yaptığı iddiası) 12 gun boyunca iki farklı hastanede tedavi sureci devam eden B.A. hakkında herhangi bir adli islem yapılmamıs, taburcu edildikten sonra 29 Eylül tarihinde, gozaltı tedbiri uygulanmadan, mevcutlu olarak Cumhuriyet Bassavcılıgımızda hazır edilmesi talimatı verilmistir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2017 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ şüphelisinin erken doğum yaptığı iddiası

- Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, altı aylık hamile kadının tedavi için gittiği hastanede FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı ve erken doğum yaptığı iddialarına ilişkin, "Sorusturma surecinde gosterilen tum hukuki, vicdani ve insani hassasiyetlere ragmen boyle bir haber yapılması gercegi yansıtmadıgı gibi sorumlu habercilik anlayısıyla bagdasmamaktadır." açıklamasında bulundu.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, Cumhuriyet Bassavcılıgı'nın 2016/24498 sayılı sorusturma dosyasında yurutulen ve hakkında tutuklamaya yonelik yakalama kararı bulunan B.A. ile ilgili yapılan haber iceriginde, altı aylık hamile olan suphelinin, yakalama kararına istinaden tedavi gormek icin gittigi hastanede gozaltına alındıgı ve bu nedenle erken dogum yaptıgının iddia edildiği hatırlatıldı.

Haber iceriginin gercegi yansıtmaması ve kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi adına basın acıklaması yapma zorunlulugunun hasıl olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şupheli B.A. hakkında Cumhuriyet Bassavcılıgımızın 2016/24498 sayılı dosyasında yurutulen sorusturmada; Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimligi'nin 22/03/2017 tarih ve 2017/2052 D.Is sayılı kararı ile FETO/PDY üyesi olmak sucunu isledigi iddiasıyla tutuklamaya yonelik yakalama emri duzenlenmistir. FETO/PDY'nin 'Buyuk Bolge Talebe Mesulu' oldugu yonunde tespitler bulunan, ayrıca adına kayıtlı 3 ayrı telefon hattında orgutun gizli iletisim aracı olarak kullandıgı 'ByLock' programını yukledigi HTS kayıtları ve 'ByLock' gorusme icerikleri ile belirlenen supheli, hastaneye yatıs anından itibaren takibe alınmıs, bu surecte bir baska hastaneye nakledilmesine ragmen tedavisinin bitmesi beklenmistir."

Açıklamada, 12 gun boyunca iki farklı hastanede tedavi sureci devam eden B.A. hakkında herhangi bir adli islem yapılmadığı, taburcu edildikten sonra 29 Eylül tarihinde gozaltı tedbiri uygulanmadan, mevcutlu olarak Cumhuriyet Bassavcılıgı'nda hazır edilmesi talimadı verildiği aktarılarak, şöyle denildi:

"Şüpheli B.A'nın saglık durumu dikkate alınarak, hakkında kuvvetli suc suphesi bulunmasına ve aynı konumdaki supheliler hakkında yerlesik uygulamalara gore tutuklama tedbiri uygulanmasına ragmen, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle (yurt dısına cıkıs yasagı) Nobetci Sulh Ceza Hakimligi'ne sevk edilmistir. Sorusturma surecinde gosterilen tum hukuki , vicdani ve insani hassasiyetlere ragmen boyle bir haber yapılması gercegi yansıtmadıgı gibi sorumlu habercilik anlayısıyla bagdasmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber