Vodafone: Cep telefonunda yeni lider biz olacağız

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Mart 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vodafone, isim değişikliğinde açıkladığı yeni ücret tarifesiyle rakiplerine 'hodri meydan' dedi. Şirket, şebeke içi, dışı ve sabit hat görüşmelerini vergi ve diğer kesintiler dahil dakikası 38 yeni kuruştan yaptıracak.

Dün bir toplantı düzenleyerek, marka isminin 'Telsim'den 'Vodafone'a çevrildiğini duyuran

şirketin genel müdürü Attila Vitai, "Yarından (bugün) itibaren Vodafone'dan Vodafone'a, Vodafone'dan diğer GSM operatörlerine ve sabit hatlara dakikası 38 kuruş olan yeni tarifemizi başlatıyoruz. Rakiplerimizin reklamlarına baktığımızda bazen fiyatlar içinde KDV, ÖTV olmuyor. Bunun içinde her şey var. Küçük yazılarla saklanan ilave vergiler olmayacak. Bu yeni plan ile müşterilerin bizi seçeceği konusunda iyimseriz. Şimdiye kadar oldukça muhafazakâr olan pazarı zorlayacağız, sarsacağız." dedi. Bu tarifeye KDV, Özel İletişim Vergisi ve tüm masraflar dahil olacak ve şirket 2008 sonuna kadar fiyatı değiştirmeme garantisi veriyor. Şirketin verilerine göre bu yılın birinci çeyreğinde abonelerine 1 milyonun üzerinde net yeni üye eklendi ve toplam sayı 13,8 milyona çıktı.

Zaman

Telsim resmen tarihe karıştı Türkiye'de Vodafone dönemi başladı

GSM operatörü Telsim, bugünden itibaren global marka Vodafone'a dönüştü. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Vitai, 'Kampanyalar sayesinde yılın ilk çeyreğinde 1 milyon yeni abone aldık. Abone sayımız 13.8 milyona ulaştı. Şimdiye kadar muhafazakar kalan pazarı sarsacağız' dedi

Geçen yıl mayıs ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan Telsim'i 4 milyar 550 milyon dolara satın alan İngiltere merkezli telekom şirketi Vodafone, kuruluşun abone sayısını 13.8 milyona çıkardı.

1994 yılında resmen faaliyete geçen Telsim'in dünden itibaren tarih olduğunu, bundan böyle Türkiye'de de Vodafone devrinin başladığını ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Attila Vitai, "Çift marka döneminde düzenlediğimiz kampanyalar sayesinde bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyon yeni abone kazandık. 2007 yılının ilk çeyreğinde yeni eklenen abone sayısı geçen yılın son çeyreğindekinin tam iki katı. Böylece Türkiye'deki abone sayımız 13.8 milyona ulaştı" dedi.

38 YKr'ye görüşme

Bugünden itibaren Vodafone'dan Vodafone'a, Vodafone'dan diğer GSM operatörlerine ve sabit hatlara dakikası 38 YKr olan yeni konuşma tarifesini başlatacaklarını belirten Vitai, "Pazarda rakiplerimiz arasında en ucuz alternatif olan tarifemiz yıl sonuna kadar geçerli olacak. Bu yeni planla müşterilerin bizi seçeceği konusunda iyimseriz. Şimdiye kadar oldukça muhafazakâr olan GSM pazarını artık zorlayacağız, sarsacağız" diye konuştu.

Attila Vitai, Telsim'in Vodafone'a geçiş sürecini tamamladığını belirterek, "Şimdiye kadar telefon ekranlarında Telsim yazısını okuyan abonelerimiz dünden itibaren Vodafone TR okumaya başladı. Yani artık Vodafone buradadır" ifadesini kullandı.

Kampanyalar etkili oldu

Aralıkta başlattıkları reklam kampanyalarının Vodafone markasının bilinirliğine katkıda bulunduğunu, bilinirliğin yüzde 57'lere ulaştığını belirten Vitai, Vodafone'un yüzde 0.75 olan çağrı kesilme hedefine ulaştığını, çağrı başlatma oranı hedefi olan yüzde 99.5'i de yakaladığını anlattı. Müşteri memnuniyeti endeksi konusunda yaptıkları araştırmaya göre şubatta müşterilerinin rakiplere göre artık kendilerinden daha memnun olduklarını dile getiren Attila Vitai, "Vodafone, artık sözlerini yerine getiriyor ve söz verdiği kaliteyi sunuyor" dedi. 1 Nisan'dan itibaren artık Telsim yerine, Vodafone logosu ve isminin kullanılacağını bildiren Vitai, Vodafone'un Türkiye'de farklı, rekabetçi ve yenilikçi olmak istediğini, müşterilerin verdiği para karşılığında Vodafone'dan çok şey aldığını hissetmesini istediklerini söyledi.

Boğaz kırmızıya boyanacak

Telsim'in Vodafone markasına geçişi dolayısıyla hafta sonu düzenleyecekleri etkinliklere de değinen Attila Vitai, şunları söyledi: "Bu hafta sonu yeni bir bebek doğuyor. Vodafone ekibi bu doğumu kutlamak istiyor. Bu akşam bir partimiz olacak. Türkiye'de şimdiye kadar kurulan en büyük çadırı Zeytinburnu'nda göreceksiniz. Türkiye'nin çok ünlü sanatçıları yer alacak. 7 bin kişi canlı olarak bunu izleyecek. Yedi televizyon kanalı da bu şovun büyük bir kısmını canlı olarak yayımlayacak. Yarın da Taksim Meydanı'nda birçok gösteri düzenlenecek. Yarın geceyse Boğaz şovu yapılacak. Renkli ışıklar ve gösteriler yaparak Boğaz'ı kırmızıya boyayacağız. İstanbul'da şimdiye kadar yapılmış en büyük havai fişek gösterisi olacak. Paris millenium kutlamalarını yapan ekip bu çalışmaları gösterecek. Ulusal boyutta da bütün dükkânlarımızda ziyaretçilerimize hediyeler, eşantiyonlar, içecekler ücretsiz dağıtılacak. Türkiye'de mümkün olduğunca çok kişinin bizim aktivitelerimize katılmasını istiyoruz."

'Lideri silkeleriz'

"Çok iddialı çıkıyoruz. Uluslararası tecrübelerimizden yola çıkarak sınırlar ötesi, çok uygun tarifelerle Türkiye'ye geliyoruz" diyen Vitai, herkese meydan okuyan bir marka olarak ortaya çıktıklarını açıkladı. Vitai, "Tek bir operatör, pazarın çoğunu eline geçirmişti. Biz lideri silkelemek amacıyla geldik. Vodafone, pazara birçok yeni konsepti getiriyor" diye konuştu.

Vodafone'un hedefinin liderlik olduğunu ama ne zaman lider olacaklarına müşterilerinin karar vereceğini belirten Attila Vitai, şöyle devam etti: "Bu yılın üç ayında kazandığımız 1 milyon abone aslında bu konuda ne kadar iddialı olduğumuzun göstergesi. Biz Türkiye'de 3G lisansıyla da ilgileniyoruz. 3G bizim için cep telefonu iletişiminde bir atlama taşı olacak."

Kontör yerine YTL yüklenecek

Vodafone'un Türkiye'de ilk defa kontör yerine doğudan YTL yüklenen tarife sistemini devreye sokacağını belirten Vitai, "Vodafone'un bir diğer yeniliğiyse özel marka ve tasarımlı cep telefonları olacak. Nisan ayından itibaren Türkiye'de satılmayan beş özel telefon modelini Türkiye'deki Vodafone Cep Shop'lardan satışa sunacağız. Model seçeneğinin her ay artırılması hedefleniyor" açıklamasını yaptı.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber