Çelik: Disiplin affından 665 personel yararlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 12:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkındaki Kanundan, 665 personelin yararlandığını bildirdi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın soru önergesini yanıtlayan Çelik, geçen yıl temmuz ayında çıkan Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkındaki Kanun ile Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının ?Disiplin Cezalarının Affı Genelgesi? doğrultusunda, memur ve kamu görevlilerinin, 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005 tarihine kadar işlenmiş fiillerden dolayı aldıkları disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla birlikte affedildiğini hatırlattı.

Kanun kapsamında, eğitim-öğretim hizmeti sınıfı dışında olup atama yetkisi valiliklerde olan personelin göreve dönmelerine ilişkin tüm başvuruların, il milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlarda yapıldığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

?İl milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan disiplin affı ile ilgili komisyonlar tarafından incelenerek uygun bulunan teklifler, Bakanlığımıza gönderilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu ilgili kanundaki affedilmeyen suçlar hariç, 34 kişinin disiplin affı kapsamında tekrar görevine dönmeleri sağlanmıştır. Eğitim ve öğretim sınıfı hizmetlerinden ise 675 kişi disiplin affından yararlanmak için başvurmuş, bunlardan 631'i görevlerine dönmüştür.?

Bakan Çelik, 14 Mart 2003 tarihinden 9 Şubat 2007 tarihine kadar, çeşitli suçlar nedeniyle merkez teşkilatında görevli personel ile taşra teşkilatında görevli il ve ilçe milli eğitim müdürü, il milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürlerinden 59'una uyarma, 70'ine kınama, 58'ine aylık kesme ve 12'sine ise kademe ilerlemesi cezası verildiğini bildirdi.

100 TEMEL ESER

Bakan Çelik, CHP'li Altay'ın, ?ilköğretim okulları için belirlenen 100 Temel Eser'de bazı yayınevlerinin çıkartmış olduğu kitaplarda kullanılan küfür, argo ve İslami söylemlere ilişkin? soru önergesini de yanıtladı.

Kitapların Nehir Medya Yayın Film Tanıtım, Damla Yayınevi, Ata Yayıncılık, İlkbiz Yayınevi ve Karanfil Yayınları tarafından yayınlandığını ifade eden Çelik, bu yayınevlerinin tamamının mahkemeye verildiğini bildirdi.

Çelik, şunları kaydetti:

?Karanfil Yayınları hariç diğerleriyle ilgili olarak 'kovuşturmaya yer olmadığına? karar verilmiş ve bu karara itiraz edilmiştir. Karanfil Yayınları ile ilgili dava ise henüz sonuçlanmamıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber