Kızılay Meydanı savaş alanına dödü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Halk Otobüsleri'nin sözleşmelerini yenilememe kararını uygulamaya başladı. Elvankent'ten Kızılay'a gelen yeşil renkli halk otobüsleri, belediye görevlileri tarafından durdurularak araçlara el konuldu. Araçlarının camlarını kırarak durumu protesto eden araç sahipleri polisle ve belediyenin resmi görevlileriyle çatıştı. Çıkar arbede de kan aktı.

Yeşil halk otobüsçülerin Ankara'da eylemleri bitmek bilmiyor. Yaklaşık 15 gün önce Kızılay'ın göbeğinde kendini yakmak isteyen otobüs sahibinin ardından önceki günde ortalık karışmıştı. Yeşil halk otobüsü sahipleri Sıhhiye meydanını trafiğe kapatmış ve polisle çatıştı. Otobüs sahiplerini eylemi pazar günü de sürdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 yıl önce Elvankent-Kızılay arası çalışacak yeşil renkli halk otobüsleri ile sözleşme yapmıştı. 2007 yılı içinde tüm yeşil renkli halk otobüslerini kaldırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, sözkonusu otobüslerin sözleşmesini uzatmama kararı aldı. Bu sabah Elvankent'ten Kızılay'a gelen yeşil renkli halk otobüslerine, Necatibey Caddesi'nde belediye zabıtaları tarafından el konuldu. Yolcuları indirilen otobüsler, trafikten alıkonuldu. Bunu duyan otobüs sahipleri, Necatibey Caddesi'ne gelerek belediye görevlileri ile çatıştı.

Kendilerine ait bir halk otobüsünün içine giren araç sahipleri, önce otobüsün camlarını kırdılar, daha sonra aynı aracı ateşe vermeye kalktılar. Polisin müdahalesi sonucu aracın yakılması engellendi. Ancak polisle çatışmaya devam eden araç sahipleri, camlarını kırdıkları otobüsü bu kez devirmeye kalktılar. Polis, otobüs sahiplerin biber gazı sıkarak dağıttı. Bu arada bir otobüs sahibi gözaltına alındı.

Belediye görevlileri, polis gözetiminde Necatibey Caddesi'nde yeşil halk otobüslerine el koymaya devam etti. Öte yandan Etimesgut yeşil halk otobüs son durağında toplanan yaklaşık 150 araç sahibi araçlarının trafikten kaldırılmasını protesto etti. Yeşil Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Feyaz Kaya eylemlerinin devam edeceklerini belirterek, "Bugün 22 aracın servisten kaldırmaya çalışıyorlar. Bize verdikleri hakkı kendileri çiğnemiş sayıyorlar. Biz kötü insanlar değiliz" diye konuştu. Bir otobüs şoförü ise 2009 yılına kadar çalışma sürelerinin olduklarını öne sürerek Melih Gökçek'in kendilerine zulmettiğini öne sürdü. Eylemciler daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski otobüslerle sefer yapacağını belirterek kendilerinin yerine yolcu taşıyacak bir aracı kameralara gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber