Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı-haritalı

Yağışların ; Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 Km/sa) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2017 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre ; Marmara'nın doğusu, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Bursa, Balıkesir, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Konya'nın kuzey kesimleri ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 Km/sa) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 4 ile 6 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz'de 3 ile 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz ve Antalya çevreleri ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli (40-70 Km/sa), İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların ; Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 Km/sa) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Akdeniz ve Antalya çevreleri ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli (40-70 Km/sa, İç Anadolu'nun doğusunda ise Güney ve Güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetlice esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca zehirlenmeleri vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber