Konyalı takı ustasından MEB'e proje...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konyalı takı ustası İsmail Kıplas, önümüzdeki eğitim öğretim yılında ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıflarda notun kalkacak olması ve bu sınıflarda beceriye dayalı derslere ağırlık verilmesi nedeniyle çocuklara okulda kendi takılarını kendilerinin yapmasını sağlayacak bir proje hazırladı. Kıplas, projeyi yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'na sunmayı düşünüyor.

Konya'da takı dizayn eden ve yapan takı ustası İsmail Kıplas, kendi hazırladığı bir projeyle ilköğretimin ilk 3 sınıfında okuyan öğrencilerin kendi takılarını kendilerinin üretmesini sağlamak istiyor. Bu sınıflarda beceri ve el işleri ile ilgili derslere ağırlık verileceğini öğrendiğini belirten İsmail Kıplas, bu nedenle çocukların el becerilerini geliştirmek ve hayal güçlerini çalıştırmak için böyle bir proje hazırladığını söyledi.

Hazırlayacağı bir setle çocuklara takı yapmayı öğretmek istediğini dile getiren Kıplas, "Bu setin kabında takıların resmi olacak. Çocuklar, istedikleri takının setini alacak ve bu setin içinden o takıyla ilgili boncuk, zincir, ip gibi malzemeler çıkacak. Çocuklar, kapaktaki resme bakarak ellerindeki malzemeyle bu takıyı yapmaya çalışacak. İsteyen çocuk kendi kafasındaki takıyı da üretebilir. Bu sayede çocukların hem el becerileri gelişecek hem de zeka ve birşeyler üretme güçleri artacak" dedi.

Proje üzerinde çalıştığını ve en kısa sürede projesini Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacağını da dile getiren İsmail Kıplas, projesinin kabul edilmesi halinde başka projeler de hazırlayacağını sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber