Müzik indirmeye EMI'dan dev adım

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü müzik şirketi, kopya koruma özelliklerini kaldırdı. Artık herhangi bir internet sitesinden satın alınan EMI sanatçılarına ait müzik parçaları her türlü dijital müzik çalarda dinlenebilecek.

İngiliz müzik devi EMI, internetten indirilecek müzik parçalarına veri koruma önlemleri koymama kararı aldı. Yani şirkete ait dijital müzik parçaları, kopya korumasız satılacak. Bu sayede, satın alınan şarkılar her türlü müzik çalarda dinlenebilecek.

Daha yüksek kalitede olacak yeni korumasız parçalar, diğerlerine göre biraz daha yüksek fiyatla satılacak. Parçalar ek ücretle güncellenebilecek.

Karar, müzik korsanlığı nedeniyle milyarlarca dolar zarara uğrayan müzik sektöründe yeni bir taktik olarak görülüyor. Şirket, dijital parçalardaki sınırlamalar kalktığında müziği kopyalamak isteyenlerin sayısının azalacağına inanıyor.

Bazı yorumcularsa bu durumu, EMI'ın korsanlar karşısındaki yenilgisi olarak görüyor.

Daha önce Apple'a ait ?Itunes' sitesinden alınan şarkılar, firmanın müzik çaları Ipod'un dışında başka müzik çalarlarda dinlenemiyordu. Bu durumun rahatsızlık yarattığı ve insanları yasadışı kabul edilen dosya paylaşımı ve müzik korsanlığına ittiği düşünülüyordu.

İngiliz gazeteleri, EMI'ın adımını diğer büyük müzik şirketlerinin izleyeceği öngörüsünde bulunurken, Ipod'ların üreticisi Apple pazarın rekabete açılmasını memnuniyet verici bulduğunu ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber