Sabancı Telekom: Türk Telekom'un tarifeleri can sıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabancı Telekom ve Bimsa'nın Genel Müdürü Güngör Kaymak, Türk Telekom'un yeni tarifelerinin piyasadaki tüm oyuncuların "canını sıktığını", toplam ses pazarının yüzde 80'ini şehir içi ses trafiği oluşturduğu için Türk Telekom lehine "eşitsiz" bir durum oluştuğunu belirterek, "Mevcut fiyatlarla ses alanında parlak bir gelecek görülmüyor" dedi.

Kaymak, düzenlenen basın toplantısında, Sabancı Holding kuruluşlarından Sabancı Telekom ve BİMSA şirketlerinin faaliyetlerine dair bilgi verdi.

Kaymak, Sabancı Telekom'un 2003'te Sabancı Holding'in bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründeki varlığını güçlendirmek ve sabit hat pazarındaki serbestleşmede yer almak amacıyla kurulduğunu anlattı.

Sabancı Telekom'un grup içinde ana iş haline gelemediğini, bunun nedenlerinin başında Türk Telekom'un özelleştirilmesinde fırsat yakalayamamak ve Telsim'i Vodafone'nun almasının geldiğini aktaran Kaymak, kısa vadede böyle büyük fırsatların doğma ihtimalini görmediklerini söyledi.

Kaymak, Bigalo, Turk Nokta Net ve TNN markaları altında yeni nesil telekom alt yapısı ile telefon ve veri iletişimi hizmetleri sunduklarını, Türk Telekom ile 12 noktada ara bağlantı anlaşmalarının bulunduğunu, ADSL üzerinden ses taşımak üzere yapılan ürün geliştirme çalışmalarını tamamladıklarını, 1 ay içinde piyasaya sunacaklarını dile getirdi.

Sabancı Telekom olarak taşıdıkları ses trafiğinin Temmuz 2006'dan bu yana yüzde 110'dan daha fazla arttığını belirten Kaymak, "Para kazandığımızı söyleyemeyeceğim. Geçen sene 18 milyon dolar ciro elde ettik. Bu sene ses gelirlerinde planlanan rakam yarıya düşmesine rağmen yüzde 30 büyüme öngörüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber