İnönü Üniversitesi'nden sınav iptali açıklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 10:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu, Ankara'da cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili miting nedeniyle sınav iptali yapılmadığını bildirdi.

Rektör Hilmioğlu, sınav tarihlerini senatonun değil, fakülte ve yüksekokul yönetimlerinin belirlediğini, ÖSYM'nin yapacağı merkezi sınavlar nedeniyle sadece İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde sınavların ertelendiğini açıkladı. İnönü Üniversitesi Rektörü Hilmioğlu, yazılı açıklamasında, 14 Nisan'da yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü ve Anıtkabir Ziyareti nedeniyle ara sınav tarihlerinin senato kararı ile değiştirildiği yönündeki haberleri yalanladı. Hilmioğlu, ara sınav tarihlerinin sadece bir fakültede değiştirildiğini ve bu uygulamaya ÖSYM'nin düzenlediği merkezi sınavlar nedeniyle gidildiğini bildirdi.

Ara sınav tarihlerini belirleme yetkisinin senatoda değil, ilgili akademik birimlerde olduğu belirten Hilmioğlu, ÖSYM'nin 15 Nisan'da yapacağı TSK Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu Giriş Sınavı? (ALS) için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının tahsis edildiği kaydetti. Hilmioğlu, binanın, önlemler için en geç 14 Nisan'da boşaltılması gerektiği ifade ederken, ÖSYM'nin 22 Nisan'da yapacağı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) dikkat çekti. Bu sınava hazırlanmak için öğrencilerin yönetimden talepte bulunduğu belirtilen Hilmioğlu, açıklamasında şunları vurguladı:

?Akademik Birimlerce bu durumların değerlendirilmesi sonucunda; Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce, 7-15 Nisan 2007 olarak belirlenen ara sınav tarihleri, 23.03.2007 tarih ve 2007-5/1 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile, 28 Nisan ? 6 Mayıs 2007 olarak, sadece bir tek bu Fakülte tarafından değiştirilmiştir.

Üniversitemizin diğer birimlerinde ara sınav tarihlerinin değiştirilmesi yönünde herhangi bir karar alınmamış olup, ara sınavlar bu birimlerce belirlenen tarihlerde yapılacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber