Öğretmenler dersi en iyi anlatmak için yarışacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Özel okul öğretmenleri, yeni müfredata uygun olarak 'En iyi nasıl ders anlatılır?' yarışmasına büyük ilgi gösterdi.

'Dersi ilginç hale getirerek öğrencilere sevdirmek ve konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamak' amacıyla düzenlenen 'Eğitim Metotları Proje Yarışması'na (EMEPYA) bin 329 öğretmen katıldı. Proje yarışması önümüzdeki yıl devlet okullarına da açılacak, ayrıca yurtdışındaki Türk okullarına da yaygınlaştırılarak uluslararası hale getirilecek.

Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (ÖZ-ÖĞRET-DER) 'eğitimin kalitesini yükseltmek, öğretmenlerin mesleki niteliklerini geliştirmek ve örnek uygulamaları eğitim dünyasıyla paylaşmak üzere' özel okul öğretmenleri arasında düzenlediği yarışmanın başvuruları tamamlandı. Ülke genelinde 375 özel okulun üyesi olduğu derneğin 'fen bilimleri ve matematik' ile 'sosyal bilimler' (dil, edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe ve din kültürü) kategorilerinde tertiplediği proje yarışmasına birbirinden ilginç teklifler geldi. 'Mantık makinesi, 'geleceğin yazarlarının yetiştirilmesi', 'tarih öğretiminde bilgi duvarları' gibi projeler dikkat çekerken, dersi veya konuyu en iyi anlatan projeler ödüllendirilecek ve tüm öğretmenlerin bilgisine sunulacak.

2006-2007 öğretim yılında özel, okulöncesi, ilköğretim ve liselerde görev yapan öğretmenlerin katıldığı yarışmada projelerin ilköğretim ve lise müfredatına uygun, kullanılabilir ve özgün olması istendi. 'Öğrenmeyi motive edici, kolaylaştırıcı, dersleri ve kazanımları destekleyici' nitelikte hazırlanan projeler, yarışma jürisi tarafından 25 Nisan 2007 tarihine kadar ön değerlendirmeye tutulacak. Ön değerlendirme sonunda her iki kategoriden ön değerlendirmeyi geçen projeler, mayıs ayı içerisinde Ankara'da yapılacak sergiye davet edilecek. EMEPYA değerlendirmesinde projenin sunumu, içeriği, Türkçenin doğru ve güzel kullanımı, projenin görselliği, kullanım kolaylığı, ekonomik olması ve teknoloji kullanımı kriterleri göz önünde bulundurulacak. Davet edilen projeler, proje sahibi tarafından jüriye sunulacak ve jüri tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra dereceye girenler belirlenerek ödülleri aynı gün yapılacak törenle sahiplerine verilecek. Her iki kategoride de ayrı ayrı birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve jüri özel ödülüne layık görülene de 500 YTL para ödülü verilecek.

İngilizce dersini kuklalarla anlatalım

İngilizce dersini daha çekici hale getirebilmek amacıyla ilköğretim çağındaki öğrencilere kukla gösterileri eşliğinde ders anlatılmasını içeren 'Kuklalarla İngilizce öğretimi' projesi ile ders performanslarını artırmak amacıyla müzikten faydalanmayı öngören 'Edebiyat eğitiminde müzik kullanımı' projesi dikkat çekiyor. 'Sanal sınıf uygulaması' projesiyle de derslerin kameraya alınması ve internetten yayınlanması hedefleniyor. Hastalık ya da mazeret sebebiyle derse gelemeyen öğrenci dersi evinden takip edebilme imkanı buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber