İşveren nitelikli eleman istiyor

MERSİN'de Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) ev sahipliğinde bölgenin en büyük İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Zirvesi düzenlenirken işverenler 'nitelikli eleman' vurgusu yaparak, eğitim kalitesine dikkat çekti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ekim 2017 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşveren nitelikli eleman istiyor

Divan Otel'de 7'incisi düzenlenen 'İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Zirvesi' 300'ün üzerinde kurumsal firmadan 400 profesyonel yönetici, insan kaynakları uzmanı, sivil toplum kuruluşları, odalar, borsalar, kamu kurum ve kuruluşları ile akademisyenler ve işverenlerin katıldı.

Sunuculuğunu sanatçı Yavuz Seçkin'in yaptığı zirvenin açılış konuşmasını yapan GİDERİK Başkanı Serkan Özada, 7 yıldır faaliyet gösteren derneği her geçen büyüyerek öncülük yaptığını belirterek, "Amacız; insan kaynakları alanında farkındalık yaratmak. Öncelikle üst yapıyı kurmak istedik. Bunun yanında iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun hizmet verebilmek adına birçok etkinliği gerçekleştiriyoruz" dedi.

Hedefleri ile ilgili de bilgiler veren Özada, "Gelecekte 3 proje ile yolumuza devam edeceğiz. İlki projemiz, üniversite-devlet-sanayi işbirliğine yönelik olacak. Bu işbirliğinde sivil topum kuruluşlarının da dahil olmasını sağlayacağız. Çünkü aradaki bilgi akışının sivil toplum kuruluşları eliyle yapılmasının döngüyü daha iyi sağlayacağına inanıyoruz. İkinci projemiz Mersin için kariyer rehberi hazırlamak olacak. Ayrıca bir de Kampüsten Sektöre Gelecek Projesi'ni hayata geçireceğiz. Bir hayaliz var; Mersin ilinde insan kaynakları alanında Türkiye'nin en büyük kongrelerinden birini gerçekleştirmek istiyoruz. Biz bu hedefe de emin adımlarla yürüyoruz" diye konuştu.

Özada'nın konuşmasının ardından Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından organizasyon, 'İnsan Kaynaklarında Fark Yaratanlar Ödül Töreni' ile devam etti. Törende İnsan Kaynakları Alanında Kurumsallaşma Ödülü, OSF Uluslararası Lojistik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Okan Gökuluğ, İnsan Kaynakları Alanında Fark Yaratan STK Ödülü'nü, Mersin Mersin GİAD Başkanı İzol, İnsan Kaynakları Organizasyonlarına Katkı Ödülü'nü Umay Lojistik adına Mahmut Arslan, İnsan Kaynaklarında Fark Yaratan Kamu Kuruluşu Ödülü'nü de, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu'ya verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber