17 yeni üniversite açılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 17 üniversitenin açılması için hazırlanan taslağın birkaç hafta içinde TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini, Karabük'te de yeni bir üniversite açılacağını bildirdi.

Çelik, Karaelmas Üniversitesi Karabük Teknik Eğiim Fakültesi'nde düzenlenen ?Mesleki Eğitim- Mesleki Yeterlilikler ve Ray Teknolojisi Uluslararası Sempozyumu?nda konuştu. Çelik, hükümet olarak Türkiye'de 17 yeni üniversite açılmasına karar verildiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili hazırladığı tasarının TBMM'ye sunulduğunu anlatan Çelik, taslağın gelecek hafta Milli Eğitim Komisyonu'nda, daha sonraki hafta ise Plan Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini bildirdi. Çelik, ?Tahmin ediyorum Mayıs ayı içinde bu kanun çıkar. Karabük Üniversitesi kurulmuş olur. Bunu istemeyenler var. Fena halde içerleyenler var. Türkiye'de girişim ve değişime yıllar yılı direnmeyi marifet kabul eden bir zihniyet var. Bunlar Türkiye'nin önünde maalesef engel teşkil ediyor? diye konuştu.

ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinin ilk kurulma aşamasında Ankara ve İstanbul Üniversitesi yöneticilerinin ?bunlar baraka üniversitesi' dediğini anlatan Çelik, şu an bu üniversitelerin Türkiye'nin en iyi üniversiteleri haline geldiklerine işaret etti. Çelik, katılımcılara şöyle seslendi:

?Bunu anlamakta zorlananlar var. Bir anda Karabük üniversitesinin Harvard olmasını bekleyen saftirik var mı aranızda??

2.5 milyar YTL'lik piknik

Bakan Çelik, Eğitime Yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde iş dünyasından 2.5 milyar YTL'lik destek alındığını hatırlatarak, ?Kerameti kendinden menkul bir gazete yazmış. Bu 2.5 milyarı Hüseyin Çelik ne yaptı? Pikniğe gittim onunla. İşadamı kendi yapıyor. Para bizim elimize değmiyor, hesabımıza geçmiyor. Bunu bile eleştirenler var. Bu zihniyeti anlamakta güçlük çekiyorum. Kendi yumurtasını pişirmek için komşusunun evinin yanmasını temenni eden zihniyet var. Ama bu üniversiteler kurulacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber