Doktorun başarısıyla kangren olan bacak ve kolları kesilmekten kurtuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 SEANSTA DAMARLARI TIKANAN ORGANLAR KESİLMEKTEN KURTARILIYOR

- Op. Dr. Hakan Güven, Kalp Ve Damar Rahatsızlıklarında Türkiye'de İlk Kez Uygulanan Yöntemle, Hastaların Kangren Olduğu İçin Normalde Kesilmesi Gereken Kol Ve Bacaklarını İyileştiriyor

- Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Güven:

- "Almanya'da 1998 Yılından Beri Uygulanan Bu Tedaviyi Türkiye'de İlk Biz Uygulayarak, Yüzde 100 Olumlu Sonuç Aldık''


Bursa'da, Çekirge Devlet Hastanesi Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Güven'in Türkiye'de ilk kez uyguladığı yöntemle, hastaların kangren olan kol ve bacakları kesilmekten kurtarılıyor.

Güven, yaptığı açıklamada, ilaç ve cerrahi tedaviye cevap vermeyen hastalara yönelik bu yöntemi sayesinde kol ve bacakların kesilmekten kurtulduğunu söyledi. Tedavi için şu ana kadar 7 hastanın kendisine başvurduğunu, ikisinin ağrılar yüzünden tedaviden vazgeçtiğini dile getiren Güven, diğer 5 hastanın sağlık durumlarının iyi olduğunu, kol ve bacaklarının iyileştiğini, 2'sinin yakında taburcu edileceğini kaydetti. Güven, damardaki tıkanıklık yüzünden kol ve bacaklarına kan gitmediği için kangren haline dönüşen vakalarda hastayı "cascade" isimli bir cihaza bağladıklarını, bu cihazda hastanın kanının plazmadan ayrıştırıldığnı, plazma içindeki kötü moleküllerin de temizlendiğini anlattı.

Temizlenmiş plazmayla birleştirilen kanın yeniden hastaya verildiğini dile getiren Güven, "Temizlenerek daha akışkan hale gelen kan ana damar kurumasına karşı kılcal damarlar sayesinde kangren olan bölgeye gidiyor. Bu da hücrelerin kendisini yenilemesini ve kol ile bacakların yeniden işlev kazanmasını sağlıyor" diye konuştu.

Güven, Ramazan Yıldız (78) isimli bir hastanın kendisine kolu tamamen mor halde geldiğini, hemen hastaneye yatırdıkları hastanın haftada bir olmak üzere 10 seans olarak uyguladıkları tedavi sayesinde kolunun iyileştiğini, sadece sağ el orta parmak ucunda çok küçük bir bölgenin kesileceğini kaydetti. Her iki bacağında da damar tıkanıklığı bulunan Cemil Irmak (61) isimli hastanın da kalp rahatsızlığı sebebiyle anesteziye uygun olmadığını belirten Güven, "Bu hastamıza da acıya dayanıp dayanamayacağını sorduk. Olur yanıtı üzerine lokal anestezi uygulamasıyla omuzlardan aldığımız damarları, göğsünün ya bölümünden derinin hemen altından kasıklara kadar götürdük. Bu damarlar sayesinde yine aynı yöntemle tedaviye başladık. Daha önce oturmakta bile güçlük çeken hastamız şimdi yürüyor, oturabiliyor, kısacası her türlü işini görebiliyor" diye konuştu.

Güven, tedavi için yurt dışında herhangi bir eğitim görmediğini, ancak yöntemle ilgili uzun soluklu bir araştırma yaptığını, konuyla ilgili tüm yabancı yayınları takip ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Uyguladığımız yöntem Almanya'da 1998 yılından beri uygulanıyor. Türkiye'de ilk kez uyguladığımız yöntemde tedavi ettiğimiz 5 hastada yüzde 100 olumlu sonuç aldık. Tabii bu yöntemin dünyadaki başarı oranı yüzde 80-90 civarında. Çok şükür şu ana kadar tedaviye olumsuz cevap veren hastamız olmadı. 10 seans üzerinden uygulanan tedavi sonucu hastanın sağlık durumu eskisinden daha iyi duruma geliyor. Bu da benzer rahatsızlıkları olan hastalar için umut oldu."

Sağ bacağı damar tıkanıklığı yüzünden kesilme noktasına gelen İzzet Dinç (60), Hakan Güven'in uyguladığı tedavi sayesinde tamamen iyileştiğini söyledi.

Cemil Irmak da, daha önce ayağa kalkamadığını, hatta oturmakta dahi güçlük çektiğini dile getirerek, "Neredeyse yatalak haldeydim. İki adım attım mı yoruluyordum. Tedavi sayesinde şimdi yürüyorum, oturuyorum, merdiven çıkıyorum. Allah doktorumuz Hakan Güven'den razı olsun" dedi.

Kolu kesilmekten kurtulan Ramazan Yılmaz ise daha önce damar tıkanıklığı yüzünden bacağının kesildiğini belirterek, "Sağ bacağım 1960 yılında kesilmişti. Sağ kolum da kesilseydi iyice kötü duruma düşecektim. Hakan oğlum sağ olsun kolumu kurtardı. Sadece orta parmakta bir bölüm iyileşmedi. Çok şükür bu kadar az bir sıkıntıyla sağlığımıza kavuşuyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber