MEB'in Bilgi Edinme Sayfasının Yanlışları

Salı günü, Milli Eğitim Bakanlığının Bilgi Edinme sayfasının kapatıldığını belirtmiş ve buna ilişkin aldığımız bilgileri aktarmıştık. Ancak, Bakanlık eski bilgi edinme sayfasını hiç değiştirmeyerek aynen yayın soktu. Oysaki bilgi edinme sayfası üzerinden online form yoluyla bilgi taleplerini karşılamak çeşitli sorunlar barındırmaktadır. Sorunlardan birisi talepte bulunanın bunu nasıl ispatlayacağı, ikincisi ise kamu kurumlarının gereksiz çok sayıda bilgi talebi ile karşı karşıya kalmasıdır.

Haber Giriş : 03 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu nedenle bize göre Bakanlığın online form ile başvuru kabul etme uygulamasından vazgeçmesi ve yayınlayacağı formların e-mail yoluyla kendisine gönderilmesini talep etmesi en uygun çözüm olacaktır. Aksi halde, Milli Eğitim Bakanlığı açısından düşünecek olursak, Bakanlık görevlileri TC Kimlik numarasını giren herkesin taleplerini karşılamak zorunda kalacaktır.

Diğer taraftan, mail yoluyla bilgi talebi halinde talepte bulunan kişi mail gönderdiğini Microsoft Outlook veya Outlook Express programları ile ispatlayabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber