Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a "sayın" dediği haberleri üzerine yaptığı açıklamada, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Bahçeli'nin, 21 Mart 2007 tarihinde yayınladığı yazılı basın açıklamasında, "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla tamamen gerçek dışı ithamlarda ve fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu" iddia edildi.

Dilekçede, Bahçeli'nin yazılı basın açıklamasında kullandığı, "Erdoğan, İmralı canisiyle aynı onur ve itibar çukurunu paylaştığını nihayet ikrar etmiştir", "Peşmerge liderleri ve Türkiye'nin terör destekli ayrılıkçı hainlerle bölücülük yarışına giren ve seçim rekabetine hazırlanan..." şeklindeki ifadelere yer yerildi.

Erdoğan'ın doğrudan doğruya kişiliğinin hedef alındığı öne sürülen dilekçede, Bahçeli'nin ifadelerinin eleştiri ve ifade özgürlüğü hak ve görev sınırlarını aştığı savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber